Uruchamianie Windows
Mam niemały problem. Zacznę moźe od początku. Do dość starego komputera podłączyłem 40 Gb dysk. Bios go nie widział – ale system zainstalowałem w taki sposób, źe startuje z dyskietki (są na niej pliki boot.ini itp). System zainstalowałem na partycji D:. Ostatnio bawiłem się Disk Directorem i zmieniłem litery dysków – tam gdzie mam system zmieniłem mu na C (z przyzwyczjenia chciałem mieć system na c). Niestety Win nie chce startować – dochodzi do miejsca w którym powinno się pojawić okienko z napisem "Trwa uruchamianie systemu...". Okienko sie pojawia ale napis nie i system nie startuje. Wydaje się źe chyba coś z MBR napieszał DiskDirector lub z rejestrem, nie wiem. Ale chciałbym się zapytać czy da się odwrócić to co zrobił DiskDirector? Moźe w jakiś inny sposób da się to naprawić? Próbowałem z konsolą ale nic to nie dawało> Ma ktoś jakiś pomysł?
Odpowiedzi: 1
zrób tak, wejdz do konsoli odzyskiwania i załąduj nowego MBR komenda fixmbr, następnie ma pierwszej partycji muszą sie znajdować następujące pliki, boot.ini, ntdelect.com, ntldr moźe zrobić to TAK
Strona 1 / 1