Uruchamianie w trybie VGA - problem

Mam problem z uruchomieniem systemu Windows XP w trybie VGA.
Gdy podczas uruchamiania systemu wcisnę F8 to tylko czasem pojawi mi się możliwość wyboru tego trybu. Tryb ten jest mi potrzebny ponieważ gdy zainstaluję sterowniki karty graficznej RADEON X550 to po ponownym 
uruchomieniu mój monitor BELINEA  10 19 03 wyświetla jedynie komunikat że ustawiona rozdzielczość nie jest obsługiwana i jest czarny ekran. Wtedy powinienem uruchomić kompa w trybie VGA i ustawić właściwą rozdzielczość. Proszę o poradę co zrobić aby ten tryb móc uruchomić? Może jakiś inny skrót klawiaturowy? Dziekuję za ewentualne odpowiedzi.

Odpowiedzi: 1

Pierwsze słyszę, by opcja pojawiała isę w sposób humorzasty, ale ja nie o tym.
Po pierwsze co stoi na przeszkodzie byś przed instalacją sterownika zmienił rozdzielczość na akceptowaną?
Po drugie odinstalowanie poprzedniej wersji sterownik powinno spowodować uruchomienie isę systemu w standardowych ustawieniach i instalacja nowej wersji nie powinna ich zmienić poza "skalę" przez monitor akceptowaną.
Po trzecie tryb awaryjny również powinien spowodowac wyswietlanie w rozdzielczości/czestotliwości zgodnej z tym co monitor wytrzyma.
Rebe
Dodano
12.09.2006 20:22:55
  • Maxx72 25.09.2006 17:07:55

Zmiana rozdzielczości przed instalacją sterownika nic nie daje ponieważ po ponownym uruchomieniu sytuacja wraca do w/w czarnego ekranu. Faktem jest, że odinstalowanie sterownika powoduje uruchomienie się systemu w ust. standardowych lecz po instalacji sterownika i uruchomieniu w awaryjnym, potem ustawienie rozdzielczości, ponowny restart i niestety mam znowu czarny ekran i "Not Supported..."

Maxx72
Dodano:
12.09.2006 17:49:51
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1