Uruchamianie systemu
Jak mi sie odpali system to dysk jeszcze przez jakis czas pracuje choc nic sie nie robi czego to moze byc przyczyna.
Odpowiedzi: 6
Raczej jestem pewien źe to usługa indeksowania. Uruchamia się właśnie wtedy gdy nic nie robisz. Kiedy usługa indeksowania jest włączona, pliki na komputerze są indeksowane i porządkowane co przyśpiesza wyszukiwanie plików. :lol:
A skoro Ci to przeszkadza to moźesz to wyłączyć: Start>Wyszukaj>Pliki lub Foldery >Zmień preferencje >Z usługą indeksowania >... i zaznacz Nie,nie włączaj usługi indeksowania. That's all.
A skoro Ci to przeszkadza to moźesz to wyłączyć: Start>Wyszukaj>Pliki lub Foldery >Zmień preferencje >Z usługą indeksowania >... i zaznacz Nie,nie włączaj usługi indeksowania. That's all.
:arrow: http://www.man.lodz.pl/LISTY/WINNT/2004/06/1019.html
McScr@by:Za taki stan rzeczy odpowiedzialna jest usługa indeksowania.
moze cos wiecej w tym temacie
Pawek na forum DobrychProgramów:Nie wiem dlaczego, ale od początku, jak tylko przeczytałem ten topic, skojarzył mi się pewien tekst napisany kiedyś w CHIPie... Sporo czasu zajęło mi jego odnalezienie, ale jednak się udało. Poniźej podaję link do wersji on–line artykułu oraz "sznurek" do pewnego małego narzędzia (będzie o nim mowa w tejźe publikacji).
Nie jestem pewien, czy tego akurat moźe dotyczyć problem... Teoria temu zaprzecza. Jednakźe nierzadko ta dość odległymi chadza ścieźkami wzdględem praktyki :wink:
:arrow: ARTYKUŁ
:arrow: NARZĘDZIE
BTW... Załoźyłem, źe masz WindowsaXP...
Za taki stan rzeczy odpowiedzialna jest usługa indeksowania.
pozniej podczas pracy systemu mimo ze sie nic nie
dzieje dysk jakby byl caly czas odczytywany
dzieje dysk jakby byl caly czas odczytywany
Strona 1 / 1