uruchamianie systemu

witam, podczas uruchamiania systemu (windows xp proffesional) słyszę długi dźwięk i brak reakcji komputera. robię restart i znowu to samo, po kilku razach ukazują się komunikaty na zmianę: WINDOWS\SYSTEM32\CONFG\SYSTEM
załadować wymaganych bibliotek DLL dla HAL
włóź płytę i przejdź do konsoli itd.
tylko jakie komendy w tej konsoli mam wpisać?
robiłem wcześniej format c i nic. ten długi dźwięk to chyba błąd ram
dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 9

Jeźeli jest uszkodzona pamięć, to jak ma załadować i przetworzyć dane na kartce ? Dlatego wywala taki komunikat. Czy pliki są na dysku, czy ich niema dowie się jak zrobi porządek z pamięcią.
zibi65
Dodano
30.04.2006 00:09:59
ale nie określił rodzaju dźwięku – to moźe być hdd ... i stąd brak hal.dll
numer_inaczej
Dodano
29.04.2006 22:47:15
dzięki bardzo za podpowiedzi, zrobię jak pisaliście
ring
Dodano
27.04.2006 18:07:43
Jeźeli to jest jeden długi dźwięk przy starcie biosu (AWARD), to jest problem z kościami ram–u.
Źle włoźone(umocowane), zabrudzone styki, zbyt małe, duźe napięcia zasilania kości, uszkodzenie mechaniczne lub termicznie. Podobnie bios informuje gdy mamy problemy z kartą graficzną( dźwięk długi lub ciągły). Posprawdzaj wszystko, doprowadź do porządku a dopiero później zajmij się brakującymi plikami.
zibi65
Dodano
27.04.2006 11:47:48
A skad Wy wiecie, źe
długi dźwięk
to akurat pamięć? Wywróźyliście z sufitu czy coś na temat konfiguracji mnie ominęło ?

ring –
1. WINDOWS\SYSTEM32\CONFG\SYSTEM ( litery brakuje ) – to komunikat związany z uszkodzeniem gałęzi rejestru – mozna pliki podmienić przy uzyciu konsoli – szczegółowy opis procedury znajduje się na stronach Microsoftu, do których linki znajdziesz w przyklejonym ,w tym dziale FAQ – "Przywracanie uszkodzonego pliku rejestru"
2. Hall – archiwum i posty dla tego słowa lub "hall.dll".
To jednak tylko półśrodki. Najpierw sprawdzenie podpięcia taśm sygnałowych dysku i ich ew. wymiana. Potem konsola i sprawdzenie dysku poleceniem chkdsk /p /r.
Na temat pamieci nie będę isę wypowiadął, bo nie wiem jaka płyta, w konsekwencji jaki BIOS, a tym samym co pojedyńczy "pisk" oznaczać moźe – źeby się tylko nie okaząło, źe jest to sygnał startu sprzętu.

Tak czy inaczej problemy mają raczej charakter sprźetowy niź z samym XP związany, a przyjmaniej tak wychodzi, takiemu laikowi jak ja, z lektury tego topicu.
Rebe
Dodano
27.04.2006 09:55:54
zresetuj bios,lub kość ram włuz do innej szyny i zobacz wtedy czy da sie zainstalować jak się nieda to znaczy ze masz na pamięciach wirusa ale napewno niejednego i on niepozwala na uruchomienie,a jesli juź coś się uruchomi na kompie to i tak wywala błąd..
wikara
Dodano
27.04.2006 02:03:06
Sprawdź komputer na innych pamięciach,albo je wyjmij i włóź sprawdzając przy tym styki ,co do pliku w kosoli odzyskiwania wydaj polecenie expand/?
zeby zobaczyć opcje,szczerze nigdy go nie uzywalem ,ale nie wydaje mi sie to takie skomplikowane podmienic plik albo go skopiowac,do konsoli wchodzisz w ten sposób,wkładasz płyte instalacyjna czekasz aź sie załadują sterowniki i wyświetli cie komunikat,wciskasz R co zreszta bedzie tam napisane.
trafic
Dodano
26.04.2006 23:49:48
co mogę zrobić z tym błędem i czy jest to związane z tym archiwum ?
ring
Dodano
26.04.2006 22:31:27
Tak. jeden długi "pik" to błąd pamięci.

Zaś co do hall.dll to przyda się archiwum a zapytanie ciśnie się samo na klawiature.
damiancore
Dodano
26.04.2006 18:02:06
ring
Dodano:
26.04.2006 17:22:40
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1