update biosu oraz wylaczone agp

Mam kilka pytan i prosilbym o odp, bo jezeli chodzi o sprzet to musze przyznac, ze nie jest to moja moca strona, amd athlon (tm) xp 2000+, grafa radeon 9200se– 128MB, ram 2x512 ddr 400 MHz kingstony, plyta epox 8rdae

1. problem z aktualizacja biosu ( plyta epox 8rdae)– problem tkwi w znalezieniu nowego biosu do tej plyty–

Właściwości BIOS'u
Typ BIOS'u Award
Typ BIOS'u Award Phoenix–Award BIOS v6.00PG
Informacja z BIOS'u Award 08/27/2003 For nForce2 Chipset
Data BIOS'u systemowego 08/27/03
Data BIOS'u wideo 03/07/25

Producent BIOS'u
Nazwa firmy Phoenix Technologies Ltd.
Informacje o produkcie http://www.phoenix.com/en/products/default.htm

– po wejsciu na strone epox–a, w google, na roznych forach o sprzecie– przeszukalem juz chyba wszystko– jedyny najnowszy bios do tej plyty jest z data mojego aktualnego, a to juz dawno bylo albo cholera slepy jestem– nowsze sa nie do 8rdae ale do 8rda ale nie wiem czy mozna sie nim posluzyc, bo to juz chyba inna plyta i nie chce zeby mi sie cos pokrzaczylo.

2. Problem z agp– to wyszlo z aid–y 32:

Właściwości mikroukładu płyty głównej
Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2
RAS To CAS Delay 0T
RAS Precharge 0T

Liczba gniazd pamięci
Gniazdo DRAM nr 1 512 MB (DDR SDRAM)
Gniazdo DRAM nr 2 512 MB (DDR SDRAM)

Właściwości AGP
Wersja AGP 3.00
Stan AGP Wyłączone
Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB
Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 8x
Bieźąca szybkość AGP 4x
Fast–Write Obsługiwane, Wyłączone
Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone

Producent mikroukładu płyty głównej
Nazwa firmy NVIDIA Corporation
Informacje o produkcie http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=nforce
Uaktualnienie sterowników http://www.nvidia.com/drivers

Problemy i Sugestie
Problem AGP jest wyłączone. To moźe zmniejszyć wydajność.
Problem Obecna szybkość AGP jest mniejsza od największej obsługiwanej. To moźe zmniejszyć wydajność.

Dlaczego agp jest wylaczone?????????, jesli w biosie jest wlaczone. instalowalem najnowsze, a nawet te starsze drivery do grafy – orygnalne ati, omgi oraz TechCnecct–a , zmienialem opcje w biosie (wszystkie opcje odnosnie agp sa wlczone) i lipa ciagle wyswietla mi sie ze mam agp wylaczone, to samo jest z opcja agp fast write capibility–w biosie wlaczone, a nie chodzi, juz cholera nie wiem co robic, nie jest to jednak blad aid–y, bo po wejsciu w opcje grafiki agp faktycznie jest off, a nawet jesli wlacze agp to po tescie i restarcie znowu jest wylaczone– juz mnie trafia od tego wszystkiego.

:cry: :cry: :x

Dzieki za wszystkie sugestie.

Odpowiedzi: 2

Najnowszy bios znalazlem– kumpel mi przeslal z lipca zeszlego roku, wiec to juz nie aktualne.

Jezeli chodzi o agp to nowe stery zainstaluje jak najszybciej– faktycznie zapomnialem– zrobie tez update biosu i dam znac jak poszlo.

Dzieki
monty python
Dodano
22.01.2005 16:51:04
Jeśli chodzi o AGP.

Reset biosu na defaults.

Wgraj najnowsze stery do płyty głównej,pewnie zapomniałeś.
JNJN
Dodano
22.01.2005 15:56:06
monty python
Dodano:
22.01.2005 13:09:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1