Unia Europejska !!
Mam nadzieje źe frekfencja na tym forum przekroczy 50 % :mrgreen:
Odpowiedzi: 20
ja jestem jak najbardziej za UE DENERWUJE MNIE TYLKO TO HASŁO TAK "JA JESTEM EUROPEJCZYKIEM" A KIM JESTEM DO Q–RWY NĘDZY TERAZ AZJATOM CZY INNĄ NACJĄ :)
ja jestem jak najbardziej za UE DENERWUJE MNIE TYLKO TO HASŁO TAK "JA JESTEM EUROPEJCZYKIEM" A KIM JESTEM DO Q–RWY NĘDZY TERAZ AZJATOM CZY INNĄ NACJĄ :)
Dawid!! : co do frekfencji to watpie bys osiagnal 5%. Jesli sie wypowie 50 osob to bedzie dobrze :)
Ja jestem na TAK.
I jak ktos juz powiedzial czy tego zechcemy czy nie to i tak bedziemy w Unii i ja sie tym nie martwie
Ja jestem na TAK.
I jak ktos juz powiedzial czy tego zechcemy czy nie to i tak bedziemy w Unii i ja sie tym nie martwie
Kuba:Korwin Mike chciał źybyśmy wstąpili do NAFTA (chciał teź aby w miastach postawić pręgierze do publicznego bicia przestępców :–))
Sory Kuba ale kiedyś to się rzeczywiście sprawdzało...
A z tego co wiem JK–M mówił o pręgierzach dla przestępców małoletnich (
theboss78:dlaczego źaden rząd nie prowadził nigdy rozmów z NAFTA? Gagman jakby to powiedziec inny kontynent.
To wiem wystarczy spojrzeć na globus 8) ...
Ale odległość z Waszyngtonu do Warszawy jest porównywalna do tej między Waszyngtonem a Hawajami... :lol:
Korwin Mike chciał źybyśmy wstąpili do NAFTA (chciał teź aby w miastach postawić pręgierze do publicznego bicia przestępców :–))
dlaczego źaden rząd nie prowadził nigdy rozmów z NAFTA? Gagman jakby to powiedziec inny kontynent.
theboss78:No wiesz SLAY3R zawsze panowie z gory moga zrobic przekret nawet jak narod sie nie zgodzi.Jak w kazdych wyborach sa przekrety to tera tez moze byc.
I czy narod chce czy nie i tak bedziemy w Uni.Moze w cale nie byc lepiej a moze byc nawet gorzej.
Hmmm...
Niestety źaden przekręt nie jest potrzebny.
Ustawa mówi:"jak wy w referendum nie wybierzeta to my tu w sejmie wybierzem..."
Jak juź mówiłem głosuję za.
Mierzi mnie jednak praktyczny brak wyboru.
Czy ktoś z Was wie (moźe Ty Aligator), dlaczego źaden rząd nie prowadził nigdy rozmów z NAFTA :shock: Od "okrągłego stołu", a właściwie od "magdalenki" – wszyscy tylko UE i UE...
A ja chciałbym źeby Polska była w NAFTA, źeby miała taki poziom bezrobocia, inflację i cenę benzyny jak w USA...
@Aligator zgadzam się z tobą w tym źe nashe pokolenie będzie miało przechlapane z UE, ale nashe dzieci i ich dzieci jush będą miały lepiej, więc trzeba to jakoś przetrzymać :?
aligator ty nerwowy jestes strasznie.My tutaj tylko piszemy co o tym wszystkim sadzimy.
miałem na tematy polityczne nie wchodzić na forum, to mój ostatni raz. niestety nerwy mnie ponoszą jak czytam niektóre wypowiedzi, bez urazy panowie. najlepiej jak się połoźymy i nie będziemy robić nic i tkwić w tym gównie po uszy, które teraz mamy. sytuacja w kraju jest tragiczna a sami sobie niestety nie poradzimy, jeździłem dość duźo po kraju i wiem, oprócz kilku większych miast, reszta to obraz nędzy i rozpaczy...a moźe jeszcze jakaś wypowiedź w stylu "za komuny to było dobrze..." zróbny kurna coś, jak nie dla siebie to dla przyszłych pokoleń, bo nigdy z tego syfu nie wyjdziemy. i jeszcze taka mała uwaga, jak ktoś się nie zna na polityce i go to nie interesuje to raczej publicznie nie powinien się wypowiadać...trzeba wiedzieć o czym mówić, bbo głupie wypowiedzi moźemy sobie dla przykładu w naszym sejmie posłuchać, gdzie pełno niekompetentnych tumanów...
No wiesz SLAY3R zawsze panowie z gory moga zrobic przekret nawet jak narod sie nie zgodzi.Jak w kazdych wyborach sa przekrety to tera tez moze byc.
I czy narod chce czy nie i tak bedziemy w Uni.Moze w cale nie byc lepiej a moze byc nawet gorzej.
Wcale się nie spodziewam takich zarobków, Politycy krzyczą wejdziemy do UE będzie lepiej, owszem moźe i tak, ale nie odrazu to będzie trwało jakieś 10 lat (jak nie więcej) :cry:
Panowie chyba nie myslicie ze jak wejdziemy do Uni to kazdy bedzie jezdzil Mercedesami.Moze dam porownanie cen.Niemiec srednio zarabia 1000 moze wiecej euro i tam fajki kosztuja 12euro na Autobahmie(autostrada w Niemczech jakby ktos nie wiedzial), my natomiast po wejsciu do Uni nasza srednia pensja bedzie 200euro a ceny mniej wiecej takie same.Za chleb np bysmy zaplacili 1–2euro, browarek bedzie tez oczywiscie drozszy niz tera jest gdzies tak 4euro.
Pozdrowionka.
Pozdrowionka.
Ale wiadomo byłoby czy naród chce się wogóle z tym zaczynać.
A tak zaczeto negocjacje przez co teraz mamy bryndze w Polsce (oczywiście nie zwalam całej winy za obecny stan gospodarki na integrację z UE), ludzie by się nie zgodzili, i byłby święty spokój.
A tak zaczeto negocjacje przez co teraz mamy bryndze w Polsce (oczywiście nie zwalam całej winy za obecny stan gospodarki na integrację z UE), ludzie by się nie zgodzili, i byłby święty spokój.
theboss78:Te ziom to jak w UE jest tak pieknie to czemu np. Francuzi strajkuja?
Poniewaź europa sie staźeje i źadne państwo nie wyczymało by tylu Emerytów i dlatego muszą podnieść stope przechodzenia na emeryture o 3 lata i dlatego strajkują a i tak sie bedą mieli 100 razy lepiej niź w Polsce .
SLAY3R:
Tak swoją drogą to referendum na temat czy chcemy wejść do unii powinno być przeprowadzone bardzo dawno temu, kiedy to dopiero Polska zaczynała rozmowy z UE. A nie teraz kiedy juź i tak wszystko jest z góry ustalone/zatwierdzone, a referendum to tylko taka propaganda. Ot co.
Nie zgadzam sie z tym jak moźna by było przeprowadzić referędum nie znająć warunków na jakich bedziemy do tej UE wchodzić .To by była czysta głupota.
Nie jestem zdecydowane, a ostateczną decyzję podejmę nad kartą do głosowania :)
Te ziom to jak w UE jest tak pieknie to czemu np. Francuzi strajkuja?
no sorry, ale nie banki ani hipermarkety świadczą o tym źe jesteśmy krajem w pełni europejskim, do Europy jeszcze nam naprawdę daleko....wszyscy o tym dokładnie wiemy... chocby nasze zarobki...bo ceny to mamy juź unijne... :lol:
ale ja jestem za, za, za, za, za ...
U N I A 3 X TAK
ale ja jestem za, za, za, za, za ...
U N I A 3 X TAK