Ulepszenie (RAM, karta grafiki, zasilacz)
Otóź mam taki problem:
Chcę dokupić pamięć RAM (512 MB), ale nie wiem jaką (konkretnie). Jak sprawdzić jaka będzie pasowała do tej co mam?
Jaką kartę grafiki mi polecicie? (ale nie za drogą–fundusze). Mam GeFroce'a FX 5200 i większość osób mózi, źe z tego powodu gry mi się tną.
Chcę kupić zasilacz Chieftec ATX 420W. Jak myślicie? Jest dobry? Opłaca się? Czy moźe jakiś inny(ale w podobnej cenie)?
I moźe spróbujece wycenić ile by kosztowało mnie zakupienie tego jednocześnie.
PS. Czy moźna podłączyć (jakąś) kartę dźwiękową, mimo iź mam uź zintegrowaną z płytą główną?
Chcę dokupić pamięć RAM (512 MB), ale nie wiem jaką (konkretnie). Jak sprawdzić jaka będzie pasowała do tej co mam?
Jaką kartę grafiki mi polecicie? (ale nie za drogą–fundusze). Mam GeFroce'a FX 5200 i większość osób mózi, źe z tego powodu gry mi się tną.
Chcę kupić zasilacz Chieftec ATX 420W. Jak myślicie? Jest dobry? Opłaca się? Czy moźe jakiś inny(ale w podobnej cenie)?
I moźe spróbujece wycenić ile by kosztowało mnie zakupienie tego jednocześnie.
PS. Czy moźna podłączyć (jakąś) kartę dźwiękową, mimo iź mam uź zintegrowaną z płytą główną?
Odpowiedzi: 5
man2015:
Co to znaczy?
Proces bezczynności systemu CPU: 94
i co to svchost.exe?
Proces bezczynnosci oznacza ile czasu procesora jest wolne, czyli 94 to bardzo dobrze, wykorzystane jest tylko 6%
svchost.exe – to procesy systemowe, zapewne masz ich kilka, czasmi jakies virusy, smieci sie pod nie podstawiaj, ale z regoly nazwa jest troszke inna.
To tak w skrocie.
Dzięki za pomoc. (z pewnością twoja rada się przyda)
Funduszy nie za wiele:
Ram DDR400 PC3200 (taką jaką masz) – około 180zł
Sapphire Radeon 9550 – 225zł
Chieftec 360W 360–202–DF
razem około 560zł
Ram DDR400 PC3200 (taką jaką masz) – około 180zł
Sapphire Radeon 9550 – 225zł
Chieftec 360W 360–202–DF
razem około 560zł
nie ma co gadać, uzbiera się :P
powiedzmy, źe 500–600zł do wydania na sprzęt w sumie.
Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) ile MHz, nie wiem :P
Co to znaczy?
i co to svchost.exe?
powiedzmy, źe 500–600zł do wydania na sprzęt w sumie.
Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) ile MHz, nie wiem :P
Co to znaczy?
i co to svchost.exe?
Najlepiej dokupic druga kosc identyczna jaka masz w kompie i jezeli plyta ma mozliwosc pracy w trybie dual chanel tak wlasnie zrobic. Kos, najlepiej tego samego producenta, ten sam model. Informacje albo odczytac z kosci, albo za pomoca programu Everest. I pytanie, czy ta kosc to 400Mhz, czy 333MHz ?
Zalezy ile masz tych funduszy. Jesli niwiele to mozna by polecic Radeona 9550, a jesli mialbys kolo 570zł, to np. Leadtek GeForce 6600GT
Chiefteca moge polecic,albo starszy model 410W, albo ktorys z nowszych, 400 lub 420.
Mozna, bez zadnych problemow, wtedy wystarczy odinstalowac stery od zintegrowanej i ewentualnie wylaczyc ja w biosie.
Napisz najlepiej ile masz na to wszystko funduszy...
Strona 1 / 1