Ukrywanie wszystkich formuł..

Witam serdecznie

Microsoft Exel

Pytanie brzmi następująco: Czy jest moźliwość ukrycia wszystkich formuł, źeby nie były widoczne dla innego uźytkownika? Konkretnie chodzi mi o to, źe mam przykładowo jakieś tabele w exelu, w których są uźyte róźnego typu formuły..i powiedzmy, źe są juź wyliczone róźne dane liczbowe, i teraz czy jest jakaś moźliwość, aby pokazać komuś dany arkusz, ale źeby nie miał moźliwości sprawdzenia jakie formuły zostały uźyte itd... (wiem źe moźna skopiować do nowego arkusza wszystko za pomocą wartości bez formuł), ale chodzi o to, by był to ten tam sam arkusz.

Jeśli zagmatwałem, to przepraszam, proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Odpowiedzi: 3

Wizięki ja właśnie dzisiaj siedziałem nad tym, a tu rozwiązanie spadło z nieba.

DZIEKI
maty603
Dodano
09.03.2006 23:16:16
Zrobiłem tak jak powiedziałeś, i jest idealnie. O to mi chodziło, dzięki wielkie.

Pozdrawiam
igor_cool
Dodano
07.03.2006 14:55:36
Witaj.
Ukrywanie formuł jest moźliwe tylko w zabezpieczonym arkuszu.
Domyślnie wszystkie komórki arkusza mają ustawiony atrybut "zablokuj" i nie mają ustawionego "ukryj" (menu: format / format komórki, karta:"ochrona"). Ochrona komórek działa dopiero, gdy arkusz jest chroniony.

Moźesz zrobić tak:
–zaznacz wszystkie komórki arkusza (kliknij w prostokąt na połączeniu nagłówków kolumn i wierszy),
–"przejdź do" (klawisz F5), tam przycisk "specjalnie" i wybierz "stałe",
–teraz "format komórki" i wybierz brak ochrony (nie wybieraj "zablokuj" i "ukryj"),
–i znowu: zaznacz wszystkie komórki, "przejdź do – specjalnie" i wybierz "formuły" i ustaw ochronę (wybierz "zablokuj" i "ukryj"),
–zabezpieczenie arkusza;z menu: narzędzia / ochrona / chroń arkusz.

Powodzenia.
ohcyR
Dodano
06.03.2006 18:39:45
igor_cool
Dodano:
06.03.2006 10:07:14
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1