ukrywanie folderów
jak ukryć folder w win XP. To znaczy ja jestem adminem i chcę źeby konta z ograniczeniem nie mogły korzystać z tego folderu :?:
Odpowiedzi: 14
Moźna to wszystko o co pytasz (blokować dostęp etc) zrobić równieź w XP Home Edition. Trzeba tylko uruchomić komputer w trybie awaryjnym tzn w trybie "prawdziwego" Administratora. Kaźde inne wejście z prawami administratora nie pozwoili na wprowadzenie interesujących Cię zmian w uprawnieniach. Ja pogrzebałem trochę w tym trybie i wiem, źe spokojnie moźna:
– pozwolić tylko przeglądać katalogi, dyski etc.
– zablokować dostęp do dysku, katalogu ...
i wiele innych takich spraw.
Nie mogę Ci podać teraz gdzie się to dokładnie robi bo siedzę w pracy a tu mam Win ME. Z tego co pamiętam, to wystarczy wejść w Mój komputer, wybrać np. dysk dla którego chcesz wprowadzić zmiany i we Właściwościach są juź dostępne te opcje.
Życzę powodzenia w "grzebaniu". Napisz czy Ci się udało. Jeśli nadal będziesz miał kłopoty to daj znać.
– pozwolić tylko przeglądać katalogi, dyski etc.
– zablokować dostęp do dysku, katalogu ...
i wiele innych takich spraw.
Nie mogę Ci podać teraz gdzie się to dokładnie robi bo siedzę w pracy a tu mam Win ME. Z tego co pamiętam, to wystarczy wejść w Mój komputer, wybrać np. dysk dla którego chcesz wprowadzić zmiany i we Właściwościach są juź dostępne te opcje.
Życzę powodzenia w "grzebaniu". Napisz czy Ci się udało. Jeśli nadal będziesz miał kłopoty to daj znać.
u mojej mamy tez w pracy musi byc wszystko 100% orginalne, ale nie pamietam by w ciagu kilku ostatnich lat ktokolwiek przychodzil do niej sprawdzac jej kompa...
no pewa i co jeszcze :?: :lol:
a tak serio to mójego porzedniego kompa pare razy sprawdzili na szczęście nie miałem jeszcze spawarki.
a tak serio to mójego porzedniego kompa pare razy sprawdzili na szczęście nie miałem jeszcze spawarki.
Moja ciotka pracowała w sądzie ( no teraz będzie sędzią) i tam mieli piracką wersje programów. Od windowsa do oprogramowania. A goście z microsyfu naszła biała gorączka, i przestali chodzić po chatach juź dawno :D
Wniosek: nie bać się, bo to przynosi straty :D
Moja ciotka pracowała w sądzie ( no teraz będzie sędzią) i tam mieli piracką wersje programów. Od windowsa do oprogramowania. A goście z microsyfu naszła biała gorączka, i przestali chodzić po chatach juź dawno :D
tylko musiał bym go kupić–komp firmowy znaczy na firme mojej mamy. mój komp+Xp pirackie=złamanie prawa=duźa kara kasowa=nie mam kompa. KUMASZ!!! :?
tylko musiał bym go kupić–komp firmowy znaczy na firme mojej mamy. mój komp+Xp pirackie=złamanie prawa=duźa kara kasowa=nie mam kompa. KUMASZ!!! :?
Mozna jakimis trikami w trybie awaryjnym.
Jak bierzesz sie za administrowanie to update do wersji PRO mile widziany...
Jak bierzesz sie za administrowanie to update do wersji PRO mile widziany...
to nie da się tego zrobić na hołmnie? A moźe kimś programem? :cry:
PgX:mam XP home
trzeba to było na początku napisać... pozdrawiam
mam XP home i na 200% takiej opcji tam nie ma :cry:
w opcjach folderów, widok, zaawansowane musisz odzanczyć proste udostępnianie plików. pozdrawiam
tylko źe ja takiego czegoś nie mam w opcjach folderów :?
Normalnie – po prostu odmawiasz zwyklym uzytkowikom prawa dostepu do katalogu (przegladania zawarosci).
Klik na folderku>walsciwosci>zakladka udostepnianie.
Aha, w Opcjach folderow (w Panelu sterowania) musi byc ODzanczone proste udostepnianie plikow.
Klik na folderku>walsciwosci>zakladka udostepnianie.
Aha, w Opcjach folderow (w Panelu sterowania) musi byc ODzanczone proste udostepnianie plikow.
Strona 1 / 1