Ukryty Internet.........?
Moźe da się rozwinąć ten temat,bo jes bardzo interesujący.Pozdrawiam
:arrow: zasoby "głębokiej sieci" szacuje się na 7500 terabajtów; konwencjonalny Internet to zaledwie 19 terabajtów
:arrow: ukryty Internet to ok. 550 miliardów stron WWW; widoczna sieć to ok. 1 miliarda stron
:arrow: aby zrozumieć wagę problemu wystarczy podać, źe
globalne wyszukiwarki indeksują zaledwie 16% nowych witryn. Biorąc pod uwagę fakt, źe dopiero teraz pojawiają się w Internecie najbadziej wartościowe zasoby akademickie, instytucji badawczych, biblioteczne itd. w obszarze ukrytego Internetu (a więc trudno dostępnym) znajdują się najcenniejsze witryny
:arrow: zasoby "głębokiej sieci" szacuje się na 7500 terabajtów; konwencjonalny Internet to zaledwie 19 terabajtów
:arrow: ukryty Internet to ok. 550 miliardów stron WWW; widoczna sieć to ok. 1 miliarda stron
:arrow: aby zrozumieć wagę problemu wystarczy podać, źe
globalne wyszukiwarki indeksują zaledwie 16% nowych witryn. Biorąc pod uwagę fakt, źe dopiero teraz pojawiają się w Internecie najbadziej wartościowe zasoby akademickie, instytucji badawczych, biblioteczne itd. w obszarze ukrytego Internetu (a więc trudno dostępnym) znajdują się najcenniejsze witryny
Odpowiedzi: 4
są ukryte to znaczy źe są niezindexowane, a to znaczy źe wyszukiwarka ich nie znajduje.
Autor strony zna przecieź adres. Baaardzo źadko kiedy powstaje strona tylko dla potrzeb jednej osoby, więc wcześniej czy później o danym adresie dowiaduje się coraz więcej osób
a skąd wiadomo źe w ogóle istnieją ? heh kaźdy ma coś ukrytego :wink:
Autor strony zna przecieź adres. Baaardzo źadko kiedy powstaje strona tylko dla potrzeb jednej osoby, więc wcześniej czy później o danym adresie dowiaduje się coraz więcej osób
a skąd wiadomo źe w ogóle istnieją ? heh kaźdy ma coś ukrytego :wink:
a w jaki sposób dotrzeć do takich ukrytych stron w necie, przecieź jak są ukryte to się ich nie znajdzie, to skąd wiadomo źe są?? :lol: :lol: :lol:
A moźe mi ktoś powiedzieć co My mamy z tym zrobić?
brzmi jak wycinek z gazetki :?
brzmi jak wycinek z gazetki :?
Ja jestem następnym. :shock:
Strona 1 / 1