Ukryte konto "ADMINISTRATOR" – Jak wywalić ??
Witam ! Dzisiaj podczas uruchamiania komputera w trybie awaryjnym na ekranie logowania pokazało się konto ADMINISTRATOR i moje konto PIOTR. Skąd się wziął ten ADMINISTRATOR ?? Moźna go usunąć ?? :/ Dodam jeszcze źe jak uruchomie komputer normalnie i zaloguje sie na moim koncie PIOTR (autologowanie, typ konta – administrator) to w KONTACH UŻYTKOWNIKÓW jest widoczny tylko mój profil z którego korzystam obecnie, oraz wyłączone konto gościa.
Co więcej dzisiaj chciałem zainstalować słownik polsko–angielski longman–a ale podczas instalacji pojawiła się ODMOWA DOSTĘPU z prośbą o upewnienie się źe jestem zalogowany z prawami Administratora ;/ Co jest grane ? Przecieź moje konto TEŻ jest "administratorem komputera"
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, zawsze robie format w ten sam sposób i zawsze tworzyło się jedno konto ;/
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Co więcej dzisiaj chciałem zainstalować słownik polsko–angielski longman–a ale podczas instalacji pojawiła się ODMOWA DOSTĘPU z prośbą o upewnienie się źe jestem zalogowany z prawami Administratora ;/ Co jest grane ? Przecieź moje konto TEŻ jest "administratorem komputera"
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, zawsze robie format w ten sam sposób i zawsze tworzyło się jedno konto ;/
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Co do samego programu to wcale nie jest powiedziane, źe wersja , której uzywasz nie powoduje problemów z wesją OS–a – trzeba spojrzeć na stronę producenta.
Sprawdzałeś mozliwość instalacji przy uźyciu polecenia runas – uruchom jako ( więcej w pomocy systmeu ) ?
Praca na koncie wbudowanym powoduje, źe w wypadku jakiegoś robactwa , któremu uda isę dostać do systemu stajesz się "bezbronny".
To, źe konta nie iwdać w profilach to kwestia wyłacznie opcji widoku w menu folderów i ukrywania plików/katalogów systemowych.
Sprawdzałeś mozliwość instalacji przy uźyciu polecenia runas – uruchom jako ( więcej w pomocy systmeu ) ?
Praca na koncie wbudowanym powoduje, źe w wypadku jakiegoś robactwa , któremu uda isę dostać do systemu stajesz się "bezbronny".
To, źe konta nie iwdać w profilach to kwestia wyłacznie opcji widoku w menu folderów i ukrywania plików/katalogów systemowych.
no niestety tak nie jest... :(
Jeśli usunę swoje konto i będę tylko uzywał konta Administrtor to coś się schrzani ??? dlaczego jak to któryś z uźytkowników napisał "lepiej zostawić konto administrator w spokoju i z niego nie korzystać" ??
szukałem na forum coś na ten temat. niestety pełno postów a w srodku zadnych konkretów ;/
Jeśli usunę swoje konto i będę tylko uzywał konta Administrtor to coś się schrzani ??? dlaczego jak to któryś z uźytkowników napisał "lepiej zostawić konto administrator w spokoju i z niego nie korzystać" ??
szukałem na forum coś na ten temat. niestety pełno postów a w srodku zadnych konkretów ;/
To czy masz rację jest do sprawdzenia, ale wydaje mi się, źe po zainstalowaniu program powinien normalnie uruchamiać sie z Twojego konta, administracyjnego zresztą ;)
no tak... ale w takim razie zeby korzystac z tej aplikacji bede musial logowac sie na koncie Administrator , mam rację ?? :/
Moźliwosc oczywiście jest, ale proponowałbym Ci z róźnych względów zostanie przy swoim koncie. Dlaczego to pisane było wielokrotnie juź.
Jeźeli ten słownik to jedyna aplikacja, która się w ten sposób zachowuje, to zainstaluj ją spod tego wbudowanego konta po prostu.
Jeźeli ten słownik to jedyna aplikacja, która się w ten sposób zachowuje, to zainstaluj ją spod tego wbudowanego konta po prostu.
no więc moje konto PIOTR nalezy do grupy Administratorzy, mimo to aplikacja longmana odmawia współpracy... ;/
Czy w takim razie jest moźliwość usunięcie mojego konta i korzystania tylko z konta ADMINISTRATOR–a ?? :/
Czy w takim razie jest moźliwość usunięcie mojego konta i korzystania tylko z konta ADMINISTRATOR–a ?? :/
Konto wbudowanego admina jest zawsze tworzone podczas instalacji systemu i jeźeli tworzysz inne konta dodatkowo ukrywane (w kontach uźytkowników równieź)
Wpisz w szukajkę "UserList" a dowiesz się jak ukryc ponownie to konto admina na ekranie powitalnym. Nie usuwaj go!
Ponadto odpal LUSRMGR.MSC i sprawdź jeszcze raz czy Twoje konto jest w grupie Administratorzy.
Wpisz w szukajkę "UserList" a dowiesz się jak ukryc ponownie to konto admina na ekranie powitalnym. Nie usuwaj go!
Ponadto odpal LUSRMGR.MSC i sprawdź jeszcze raz czy Twoje konto jest w grupie Administratorzy.
Strona 1 / 1