ukryta sieciowka

Witam

Mam dosc nietypowy problem. zdazylo mi sie to poraz pierwszy i przyznam sie ze nigdzie na tym forum nie mogelm znalesc odpowiedzi w starszych postach (moze zle szukalem)

problem jest nastepujacy. w winxp zainstalowana sieciowka dziala spoko. udostepnianie plikow, polaczenia sieciowe, konfiguracje sieci lokalnej przez kreator itp. po zainstalowaniu SP2 sieciowka dziala czyli jest przez nia internet i polaczenia z innymi komputerami ale nie mo polaczenia. nie moge takze skonfigurowac lokalnej sieci bo wykskuje komunikat ze nie mam urzadzenia sieciowego. w dalszych krokach wychiodzi na to ze sieciowki. w menadzeze zadan owa sieciowka jest ale ukryta. oprucz sieciowki sa tam jeszcze inne urzadzenia jak WANminiport, polaczenia kablowe itp, razem az 7 a wczesniej byla tylko ta moja jedna sieciowka. Jak ktos wie jak rozwiazac probelm bede wdzieczny. nie moge ustawic przez to ustwaien w protokole TCP/IP ani sprawdzic stanu sieci np...

z wszelka pomoc dziekuje

Odpowiedzi: 7

nie pomogl ten artykul... nie wiem co jest. chyba bded musial urzywac windowsa xp bez sp2. trudno.
gumis_86
Dodano
13.12.2005 14:55:27
ja bym radził tak: wyciągnąć kartę odpalić kompa, (jeśli masz jakiś dodatkoway sofcik to odinstalować, skasować katalogi w których był zainstalowany o ile pozostaną po odinstalowaniu), wyłączyć kompa i zainstalować prawidłowo kartę tak jak w instrukcji pisze i po kłopocie :)
suchyhehe
Dodano
13.12.2005 09:45:27
Sprawdz –> http://support.microsoft.com/kb/825826/
EL NINO
Dodano
13.12.2005 00:46:51
i to nie pomoglo. skopiowalem plik. czy bede skazany tylko na windowsa z sp1? nie usmiech mi sie to. moze ktos jeszcze ma jakas propozycje...

czekam

dzieki z gory za odpowiedz
gumis_86
Dodano
13.12.2005 00:19:01
Tam szło o wzcsapi.dll , która trzeba bło dograć do windows\system32 – wszystko jedno czy z sieci pobraną, czy wyekspandowaną z płyty XP.
Rebe
Dodano
12.12.2005 20:27:32
probowalem juz tego kroku. niestety to samo. troszke to dziewne. wiertze jednak ze jest na to sposob zeby ta sieciowka byla widoczna i dzialalo wszystko jak nalezy. ja jednak tego nie przeskocze.
gumis_86
Dodano
12.12.2005 19:36:52
AFAIR, Rebe cos wspominal o takiej przypadlosci po instalacji SP2. Jemu chyba pomoglo przeinstalowanie SP2.
EL NINO
Dodano
12.12.2005 19:04:17
gumis_86
Dodano:
12.12.2005 18:25:35
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1