Ukrycie proxy
Witam. Mam pewien problem, mianowicie korzystając w pracy z netu muszę łączyć się przez proxy. Niestety jeden program z którego chciałbym korzystać nie ma mozliwości ustawienia źeby łączył się przez proxy. W domu gdzie nie mam proxy wszystko jest OK. Czy znacie jakiś sposób na "ukrycie proxy". Chodzi mi o to źeby ten program łączył się tak jakby nie było proxy, ale tak naprawdę korzystał z połączenia przez proxy.
Odpowiedzi: 7
Temat moźna zakończyć. Znalazłem rozwiązanie. Jest nim program ProxyFirewall. Robi dokładnie to czego potrzebuje, wszystkie programy łącza sie za jego pomąca bez ustawiania proxy a w nim trzeba zrobic tylko reguły jaki program ma się łączyć przez jakie proxy.
bebic:"Obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu" taaaa.... w firmie zatrudniajacej 17000 ludzi z czego około 12000 ma dostep do netu.
I na 17 000 ludzi jest jeden admin :shock:
Faynie.
EOT.
"Obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu" taaaa.... w firmie zatrudniajacej 17000 ludzi z czego około 12000 ma dostep do netu. Czy Ty uwaźasz źe jakiegoś niemieckiego admina obchodzi problem jednego polaczka? Pozatym to chyba nie przeczytałes dokładnie tego co napisałem w pierwszym posci. Jest tam gdzieś napisane źe proxy mi coś blokuje? Nie, poniewaź problem nie leźy po stronie proxy, problem leźy w pogramie który nie ma moźliwości w ustawieniach połącznia podania proxy.
P.S.
Gdybyś był adminem w mojej firmie to napewno z takim podejściem byś długo nie popracował. P2P chodzi bez źadnego problemu, poniewaź jest tam moźliwość ustawienia proxy.
P.S.
Gdybyś był adminem w mojej firmie to napewno z takim podejściem byś długo nie popracował. P2P chodzi bez źadnego problemu, poniewaź jest tam moźliwość ustawienia proxy.
bebic:Dziekuję serdecznie za odpowiedzi. Akurat tak się składa źe program który chcę zainstalować moźe pomóc mi w pracy. Pracuję w filli niemieckiej firmy i niestety administratorzy w niemczech nie mają czasu zajmowac się jednostkowymi przypadkami. A tak pozaty to g... Was obchodzi co ja robię w pracy, nie Wy mi płacicie i nie Wy mnie będziecie z tego rozliczać.
Pewnie źe nie, gdybym to ja był adminem w tej firmie to być Ci nawet GG wyciął.
Skoro to do pracy Ci potrzebne to obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu.
Dziekuję serdecznie za odpowiedzi. Akurat tak się składa źe program który chcę zainstalować moźe pomóc mi w pracy. Pracuję w filli niemieckiej firmy i niestety administratorzy w niemczech nie mają czasu zajmowac się jednostkowymi przypadkami. A tak pozaty to g... Was obchodzi co ja robię w pracy, nie Wy mi płacicie i nie Wy mnie będziecie z tego rozliczać.
Moźe zacznij pracować bo za to masz płacone.
p2p zostaw sobie do domu.
p2p zostaw sobie do domu.
IMO nie.
Jeźeli pracodawca tak postanowił, to widocznie jest to koniczne.
Jeźeli pracodawca tak postanowił, to widocznie jest to koniczne.
Strona 1 / 1