Ukrycie proxy

Witam. Mam pewien problem, mianowicie korzystając w pracy z netu muszę łączyć się przez proxy. Niestety jeden program z którego chciałbym korzystać nie ma mozliwości ustawienia źeby łączył się przez proxy. W domu gdzie nie mam proxy wszystko jest OK. Czy znacie jakiś sposób na "ukrycie proxy". Chodzi mi o to źeby ten program łączył się tak jakby nie było proxy, ale tak naprawdę korzystał z połączenia przez proxy.

Odpowiedzi: 7

Temat moźna zakończyć. Znalazłem rozwiązanie. Jest nim program ProxyFirewall. Robi dokładnie to czego potrzebuje, wszystkie programy łącza sie za jego pomąca bez ustawiania proxy a w nim trzeba zrobic tylko reguły jaki program ma się łączyć przez jakie proxy.
bebic
Dodano
12.04.2006 19:50:30
bebic:
"Obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu" taaaa.... w firmie zatrudniajacej 17000 ludzi z czego około 12000 ma dostep do netu.

I na 17 000 ludzi jest jeden admin :shock:
Faynie.

EOT.
Anonymous
Dodano
12.04.2006 19:43:58
"Obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu" taaaa.... w firmie zatrudniajacej 17000 ludzi z czego około 12000 ma dostep do netu. Czy Ty uwaźasz źe jakiegoś niemieckiego admina obchodzi problem jednego polaczka? Pozatym to chyba nie przeczytałes dokładnie tego co napisałem w pierwszym posci. Jest tam gdzieś napisane źe proxy mi coś blokuje? Nie, poniewaź problem nie leźy po stronie proxy, problem leźy w pogramie który nie ma moźliwości w ustawieniach połącznia podania proxy.

P.S.
Gdybyś był adminem w mojej firmie to napewno z takim podejściem byś długo nie popracował. P2P chodzi bez źadnego problemu, poniewaź jest tam moźliwość ustawienia proxy.
bebic
Dodano
12.04.2006 19:41:37
bebic:
Dziekuję serdecznie za odpowiedzi. Akurat tak się składa źe program który chcę zainstalować moźe pomóc mi w pracy. Pracuję w filli niemieckiej firmy i niestety administratorzy w niemczech nie mają czasu zajmowac się jednostkowymi przypadkami. A tak pozaty to g... Was obchodzi co ja robię w pracy, nie Wy mi płacicie i nie Wy mnie będziecie z tego rozliczać.

Pewnie źe nie, gdybym to ja był adminem w tej firmie to być Ci nawet GG wyciął.

Skoro to do pracy Ci potrzebne to obowiązkiem admina jest rozwiązanie problemu.
Anonymous
Dodano
12.04.2006 19:27:59
Dziekuję serdecznie za odpowiedzi. Akurat tak się składa źe program który chcę zainstalować moźe pomóc mi w pracy. Pracuję w filli niemieckiej firmy i niestety administratorzy w niemczech nie mają czasu zajmowac się jednostkowymi przypadkami. A tak pozaty to g... Was obchodzi co ja robię w pracy, nie Wy mi płacicie i nie Wy mnie będziecie z tego rozliczać.
bebic
Dodano
12.04.2006 19:24:25
Moźe zacznij pracować bo za to masz płacone.

p2p zostaw sobie do domu.
Anonymous
Dodano
12.04.2006 19:08:18
IMO nie.

Jeźeli pracodawca tak postanowił, to widocznie jest to koniczne.
damiancore
Dodano
12.04.2006 18:55:18
bebic
Dodano:
11.04.2006 18:20:18
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1