ukryć folder
od czternastej sprawdzałem w szukaj bez efektu czegoś co by mi pomogło w ukryciu folderu przed innymi uźytkownikami kont. Ukryciu poddają się tylko foldery tworzone w "moich dokumentach" w inych miejscach opcja "uczyń ten folder prywatnym" jest nieaktywna to samo jest na kolejnych partycjach. Próbowałem takźe "odptaszania" – Proste udostępnianie lecz mimo dalszych moźliwości modyfikacji nie udało mi się nic zdziałać. Mam system plików ntfs na obydwu partycjach ale po konwersji z fat 32 (moźe tu coś nie tak). System xp prof z sp2. Proszę o jakąś wskazówkę albo link do tematu Dziękuje
Odpowiedzi: 14
tak, szukając na forum tematów konta – foldery – hasła – zabezpieczanie itp trafiłem na ten program , ale mi chodzi o moźliwości samego systemu
tylko jedno pytanko do któregokolwiek z uźytkowników xp pro, więcej nie będę smęcił – Czy ktoś ma folder prywatny w innej lokalizacji aniźeli c: moje dokumenty
jednak najbardziej interesuje mnie to czy to normalny objaw źe na innej partycji nie moge utworzyć folderu prywatnego tylko na dysku c w moich dokumentach
juz znalazlem w ksiazce od w2k , da sie, wystarzy certyfikaty osobiste wyexportowac :)
Lezio111:tzn. UID (chyba to tak sie zwie) musi skopiowac to otworzy, tylko powiedz mi jak? przeciez to jest nadawane losowo na kazde konto :?
Otorz po zaszyfrowaniu masz opcje Zaawansowane/Szczegóły i Odcisk palca certyfikatu
tzn. UID (chyba to tak sie zwie) musi skopiowac to otworzy, tylko powiedz mi jak? przeciez to jest nadawane losowo na kazde konto :?
Lezio111 – sprostować muszę.
Jeźeli przed reinstalacją kopię klucza utworzy – otworzy.
Pozdrawiam.
Jeźeli przed reinstalacją kopię klucza utworzy – otworzy.
Pozdrawiam.
ehh, jest kupa programow do ukrywania :) a co do szyfrowania, klucz posiada tylko osoba ktora stworzyla ten folder. Jesli przeinstaljesz windowsa, nigdy nie otworzysz folderu :/ –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– THX za usuniecie postu, przynajmniej cos widac :wink:
sag:prawie prawie – teraz są niedostępne ale nadal widoczne
Zwaz na to ze po zaszyfrowaniu pozniej moga wyniknac rozne komplikacje z odszyfrowaniem czego w archiwum topicow nie brakuje
Jesli chcesz ukryc to dosc prymitywny sposob to we Własciwosciach :arrow: Ukryj i w Opcjach folderów ptaszek przy Nie pokazuj ukrytych plikow i folderów
Zwaz na to ze po zaszyfrowaniu pozniej moga wyniknac rozne komplikacje z odszyfrowaniem czego w archiwum topicow nie brakuje
Jesli chcesz ukryc to dosc prymitywny sposob to we Własciwosciach :arrow: Ukryj i w Opcjach folderów ptaszek przy Nie pokazuj ukrytych plikow i folderów
prawie prawie – teraz są niedostępne ale nadal widoczne
wlacz syfrowanie na foldzerze, nie bedzie dostepny z innych kont niz twoje :)
Strona 1 / 1