Udostępnij proszę
Połączyłem dwa kompy w sieć.
Sys.XP Pro.
Komp klient moźe buszować w zasobach hosta oraz
wysyłać mu pliki,koźystam z jego drukarki oraz
internetu a Host nie ma do mnie dostępu.
Co jest źle ?.Komunikat mówi źe:
Nie moźna odnaleźć w sieci serwera (itu pojawia się
nazwa mojego kompa)Host widzi ikonę kompa w grupie roboczej,ale nie moźe jej otworzyć.
Sys.XP Pro.
Komp klient moźe buszować w zasobach hosta oraz
wysyłać mu pliki,koźystam z jego drukarki oraz
internetu a Host nie ma do mnie dostępu.
Co jest źle ?.Komunikat mówi źe:
Nie moźna odnaleźć w sieci serwera (itu pojawia się
nazwa mojego kompa)Host widzi ikonę kompa w grupie roboczej,ale nie moźe jej otworzyć.
Odpowiedzi: 11
sprobojcie zamiast nazw komputerów wpisać adres IP
\adres_ip_kompa
Czasami pomaga.
\adres_ip_kompa
Czasami pomaga.
W tym dziale znajduja sie dwa przyklejone tematy. Przeczytaj oba, skonfiguruj odpowiednio, a nie bedzie zadnych problemow.
EL NINO:Jezeli udostepniasz cale dyski, musisz udostepnic je z inna nazwa – klikasz na "Nowy udzial" i przypisujesz nazwe np. "Dysk C", "Dysk D", itd...marianer:Wszystko udostępniłem,dysk C,D,E
Tak zrobiłem wpisałem nazwę udziału jako "Dysk D"
i nic to nie zmieniło problem istnieje.
Jeszcze raz opiszę moją sieć.
Dwa komputery z sys.Win.XP Pro.Połączyłem przy pomocy
kart sieciowych i kabla 3 metrowego.
Skonfigurowałem przy pomocy (kreatora konfiguracji sieci) komputer A ten który ma podłączony modem NET24.
Drugi komputer B skonfigurowałem dyskietką zapisaną
przy konfiguracji komp. A.I to tyle , komputer B ma
dostęp do internetu,drukarki oraz dysków kompa A,
próba wejścia do komp. B kończy się komunikatem:
"Nie moźna odnaleźć w sieci serwera...(tu podana jest nazwa kompa B.)Oba komputery umieszczone są w grupie roboczej o tej samej nazwie.Moje GG 5603254
Skype marianer26128
A uzytkownicy maja hasla ? Czy sa to "puste" hasla ?
To przycisk w oknie po nacisnieciu na Udostepnianie.marianer:Co to i gdzie jest "nowy udział"
Niestety, ale ja nie wiem co i w jaki sposob udostepniales. Sam wiesz i sam o tym piszesz w malych dawkach.
EL NINO:Jezeli udostepniasz cale dyski, musisz udostepnic je z inna nazwa – klikasz na "Nowy udzial" i przypisujesz nazwe np. "Dysk C", "Dysk D", itd...marianer:Wszystko udostępniłem,dysk C,D,E
Co to i gdzie jest "nowy udział"
Udostępniałem dyski jednakowo na obu kompach
czy trzeba to robić na kaźdym kompie inaczej ?.
Jezeli udostepniasz cale dyski, musisz udostepnic je z inna nazwa – klikasz na "Nowy udzial" i przypisujesz nazwe np. "Dysk C", "Dysk D", itd...marianer:Wszystko udostępniłem,dysk C,D,E
Wszystko udostępniłem,dysk C,D,E
Pojawia się komunikat:\nazwa_kompa nie jest dostępny.
Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego.
Nie moźna odnaleźć ścieźkisieciowej.
Pojawia się komunikat:\nazwa_kompa nie jest dostępny.
Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego.
Nie moźna odnaleźć ścieźkisieciowej.
Ano wazni sa. Szczegolnie ich Klient sieci, jak rowniez login i haslo.tekado:klienci nie są chyba w tej chwili waźni ale są to win95 oraz win 98.
Dopiero co pytalem a to podstawa.EL NINO:Przyklejony temat zauwazyles ?
Hej, teź mam idealnie ten sam problem z klienta nie mogę się zalogować na serwer, implikuje to problemy z mapowaniem dysków i wogóle jest to irytujące szukałem co by moźna udostępnić zmienić ale nie znalazłem. Serwer stoi na XP'eku klienci nie są chyba w tej chwili waźni ale są to win95 oraz win 98. Tak jak mój poprzednik byłbym wdzięczny za pomoc ;)
Wlaczyles udostepnianie plikow ? Udostepniasz cokolwiek ? Przyklejony temat zauwazyles ?
Strona 1 / 1