UDOSTĘPNIENIE NETA NA WIN98SE

Witam wszystkich

Oto mój problemos: wczoraj świeźutko postawiliśmy na dwóch komputerach win98se, zamontowaliśmy po karcie radiowej RTL8180L + stery , anteny itd. Sygnał 90% :) Bardzo ładnie. Sieć skonfigurowana poprawnie. Ściągaliśmy od siebie pliki itd. Wszystko działało aź do momentu, gdy zainstalowałem NEOSTRADĘ u siebie. Po resecie od razu zginęła sieć , ja widziałem tylko siebie a kolega tylko siebie. Nie pingował mnie. Aktualnie mam we właściwościach sieci : KARTĘ RTL8180L, USB ADSL WAN ADAPTER, KARTĘ DIAL–up + po jednym protokole przydzielonym automatycznie TCP/IP do kaźdej karty tzn do USB i RTL ... Jestem na automatycznych adresach ip. Jak skonfigurować tą sieć i jak skonfigurować udostępnienie połączenia internetowego u mnie i u kolegi. Jak się włącza udostępnienie to wiem, ale jak skonfigurować.

PS. modem od neo mam podłączony pod USB, gdy wybieram udostępnienie neta i w polu skąd pobieram neta wyświetla mi się KARTA DIAL–UP– czy tak ma być ??

Z góry dziękuję za pomoc !!!!!

Odpowiedzi: 2

dudkos:
modem od neo mam podłączony pod USB, gdy wybieram udostępnienie neta i w polu skąd pobieram neta wyświetla mi się KARTA DIAL–UP– czy tak ma być ??
Tak ma byc. Przeciez masz modem a modem korzysta z Dial–Up.
dudkos:
Jak się włącza udostępnienie to wiem, ale jak skonfigurować.
Zupelnie tak samo jak kazdy inny system.
EL NINO
Dodano
20.07.2005 20:25:09
W 98se zawsze są problemy z udostępnieniem neta. Ja swego czasu rozwiązałem to za pomocą bardzo skutecznego w tym przypadku Kario Win Rute.
Pan i pastuch
Dodano
20.07.2005 17:27:16
dudkos
Dodano:
20.07.2005 14:20:39
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1