Udostępnienie internetu iPlus

Witam wszystkich.

Mam problem z udostępnieniem internetu, a dokładniej usługi iPlus. Problem wygląda następująco. Usługa iPlus to typowy modem na USB z kartą sim. Po włączeniu komputera trzeba do modemu podać czterocyfrowy PIN i dopiero wtedy jest aktywny. Można to robić na dwa sposoby,albo przystosowaną do tego aplikacją, albo programikiem do samego pinu.

Jeżeli udostępniam internet standardową usługą w WinXP to za szybo system chce udostępniać tą usługę i modem iPlus chce już wybierać numer z połączeń telefonicznych, już jest zajęty i nici z połączenia.

Czy jest jakaś możliwość opóźnienia tej usługi standardowej na XP?

Ewentualnie mogę jakimś programem dzielić, tylko że musi być freeware.

Miałem program AnalogX, który działał jako proxy serwer. Tylko,że wtedy outloock express nie chodzi, a to też ważne dla tej firmy.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 1

groku:
Po włączeniu komputera trzeba do modemu podać czterocyfrowy PIN i dopiero wtedy jest aktywny. Można to robić na dwa sposoby,albo przystosowaną do tego aplikacją, albo programikiem do samego pinu.
Odpalasz program i wpisujesz PIN, czy tez odpalasz program, ktory podaje zapamietany PIN ?

Jesli program "pamieta" podawany wczesniej PIN, uruchom go w trybie uslugi - przy pomocy programow instserv i srvany, dostepnych chocby z Windows Resource Kits Windowsa 2003.

BTW, darmowych programow jest troche, ale trzeba chyba przebrnac przez ich licencje. Co innego darmowe do uzytku domowego, a darmowe do uzytku w firmie. Te drugie sa nieliczne.
EL NINO
Dodano
28.05.2006 00:21:06
  • groku 28.05.2006 00:41:08

<P>Najgorsze jest to, że nie pamięta on pinu.</P> <P>Tylko czy można jakoś tą aplikację iPlus-a (ona pamięta pin i nie trzeba go podawać), uruchomić jako usługę?</P> <P>Tylko, że ta aplikacja jk się odpali to trzeba wcisnąć w niej połącz.</P>

groku
Dodano:
27.05.2006 23:25:36
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1