udostepnienie dyslow i...

siemka mam sprawe nie wiem jak udostepnic dysku na sieci i jeszcze drugie przy instakacji winxp zapodal mi haslo na kompa i niewiem jak je zlikwidowac
dzieki za pomoc z gory :oops:

Odpowiedzi: 8

W takim razie sprawdz czy czasem nie masz w odmowie logowania z sieci przypisanego rowniez Goscia Panel Sterowania –>Narzedzia adm. –>Zasady zabezpieczen lokalnych –> Zasady lokalne –>Przypisywanie praw –>Odmowa dostepu do tego kompa z sieci.
Jesli jest, to wykasuj a jesli nie, to nie ma sily, zeby to nie dzialalo. Przeczytaj dokladnie drugi link w tym podanym a i tutaj w tematach znajdziesz wszystko o tym jak to ma wygladac, np. bezwarunkowo inne nazwy kompa i usera, logowanie M$ Network itp.
EL NINO
Dodano
30.09.2003 14:33:17
witam ponownie
i lipa monit o hasle jest nadal udostepniam dysk uruchamiam profil goscia i nie dziala
i juz sam niewiem co mam robic wlasnie okazuje najwieksze objawy lamerstwa :oops: az mi glupio]
a co do linku to patrzylem i nawet sciagnelem kilka nascie linijek textu i zrobielem tzn wszystko prubowalen z konttami uruchomic uddostepnienie i lipa poprostu nie da sie nawet wejsc na moj komputer po wejsciu do otoczenie moj komputer jest widoczny ale po klikniciu na niego pojawia sie monit pyta o haslo i lipton
mnie samemu to wogle nie przeszkadza rzynajmniej nikt mi po dysku nie szpera ale nie chce byc skur...... na sieci
HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!
banan12
Dodano
30.09.2003 14:11:37
Zeby kolegom nie pojawial sie monit o haslo do Twoich danych, musisz zalaczyc konto Gosc. Wiecej o udostepnianiu znajdziesztutaj.
Natomiast jesli chodzi o udostepnienie dysku, to albo w miejscu gdzie udostepniasz przypisujesz jakas nazwe do dysku (zamiast D$), albo udostepniasz tylko sam folder a nie caly dysk.
EL NINO
Dodano
30.09.2003 02:14:10
hm wiec tak.
chce udostepnic dysk d: na siec ale w win xp nie moge cos o prawach administratora mi sapie komputer a przeciesz ja mam przwa administracyjne przydzielone i nie moge zapodac(czyli uruchomic) udostepniania dysku d: lub c:
a co do hasla to przy instalacji zapodalo mi sie haslo na kompa czyli jak ktos na sieci chce wejsc na komp amojego to mu sie pokazuje okienko by podac haslo a ja nie zapodawalem hasla zadnego i mam problem
mam nadzieje ze jasno napisalem bo inaczej nieumie

sorki z tym "zapodawaniem" ale to takie zboczenie juz
:roll:
banan12
Dodano
30.09.2003 01:52:18
Ja równieź nie rozumiem o czym Ty w ogóle do nas piszesz, jakies "zapodawanie" :?: JAŚNIEJ PROSIMY :!:
Pawek
Dodano
30.09.2003 00:36:09
chce cie zrozumiec ale nie moge :P
pbartek
Dodano
30.09.2003 00:33:48
DZIEKI ZA ODPOWIEDZ ALE MI NIE O TO CHODZI UDOSTEPNIENIA NA D: NA NA PLIKI MOGE
TYLKO NEIMOGE ZAPODAC
A HASLO W SIECI NA KOMPA JEST I O TO MI CHODZ
banan12
Dodano
30.09.2003 00:31:34
okej no to źeby udostępnić dysk lub folder klikamy na niego prawym przyciskiem myszki i wchodzimy w zakładke udostępnianie i tam ustawiasz wedle swoich praw.
Żeby usunąć hasło to wejdź w panel sterowania konta uźytkowników wybierasz swoje konto i masz do wyboro opcje i wybierasz usuń hasło czy coś takiego i nie powinno juz pytac o hasło. :lol: :lol: :wink:
pbartek
Dodano
30.09.2003 00:27:17
banan12
Dodano:
29.09.2003 23:56:22
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1