Udostępnienie C: –––> problem??
hej mam win XP i w sieci udostepnilem dysk systemowy czy inni moga przez to wejsc na moje dwa pozostale dyski??? a jelsi tak to hmm w jaki niby sposob i jak sie przed tym uchronic...Czy moze wogole nie udostpniac C?? pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
"Trochę" nierozwaźnie udostępniać cały dysk (w znaczeniu partycja) systemowy... :roll: Stąd juź tylko jeden krok do złośliwych zmian 'kolegów' z sieci.
Co do tematu, to nie wydaje mi się, aby moźliwe było przejście na inne nieudostępnione normalnie partycje.
Co do tematu, to nie wydaje mi się, aby moźliwe było przejście na inne nieudostępnione normalnie partycje.
Bodek:Czy moze wogole nie udostpniac C??
Na C to z reguły jest system i jakieś podstawowe aplikacje, więc za bardzo nie wiem co udostępniasz i po co...
Z jakimi prawami ? Do odczytu, czy tez inni moga zmieniac/kasowac dane ? Pewnie jeszcze hasla nie ma na konto Administratora ?Bodek:... udostepnilem dysk systemowy ...
Inni mogą wejść tylko i wyłącznie na ten dysk na który im pozwolisz i na prawach które to ty określisz. Nie ma się czym martwić. :lol:
PS Poszukaj sobie w starszych postach o udostępnianiu, dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Przenosze do Sieci :).brtx
PS Poszukaj sobie w starszych postach o udostępnianiu, dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Przenosze do Sieci :).brtx
Strona 1 / 1