udostepnieanie neta za pomoca WinRoute
witam,
mam podlaczone ze soba dwa kompy kartami sieciowymi i kablem skrosowanym. Na jednym (WinXp) mam nata (nr IP mam przydzielany automatycznie). Jak za pomoca WinRoute udostepnic neta na drugim kompie (win98se)? Prosze o jakies wskazowki bo ja w tym programie nie umiem sie polapac, nie wiem kompletni gdzie i co mam ustawic, czy na drugim kompie tez musze miec zainstalowany ten program?
Z gory dzieki za wszelka pomoc
mam podlaczone ze soba dwa kompy kartami sieciowymi i kablem skrosowanym. Na jednym (WinXp) mam nata (nr IP mam przydzielany automatycznie). Jak za pomoca WinRoute udostepnic neta na drugim kompie (win98se)? Prosze o jakies wskazowki bo ja w tym programie nie umiem sie polapac, nie wiem kompletni gdzie i co mam ustawic, czy na drugim kompie tez musze miec zainstalowany ten program?
Z gory dzieki za wszelka pomoc
Odpowiedzi: 5
grzechura:Nie mam w Parameters wpisu BackupIPAddress.
UWAGA: Jeśli brak tego wpisu w rejestrze, naleźy go utworzyć we wskazanym miejscu
Klik prawym myszy na Parametersgrzechura:Jak mam go utworzyc? czy jako nowy ciag czy moze jako nowy klucz?
jako wartość ciągu
Nixtone to moj znajomy/kolega.grzechura:Co to jet to Nixtone?
Wpisujesz jako wartosc dodanego BackupIPAddress.grzechura:i gdzie mam ten numer pozniej wpisac.
no probuje tak zrobic ale znow mam problem troche czegos nie kumam:(
cytat z tego artykulu:
"Zmiany dokonujemy w rejestrze – z "Uruchom" uruchamiamy "regedit":
W kluczu dla W2k/XP
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters
We wpisie BackupIPAddress (UWAGA: Jeśli brak tego wpisu w rejestrze, naleźy go utworzyć we wskazanym miejscu jako wartość ciągu. Nixtone)
wpisujemy nowy adres IP serwera (np. 10.0.0.1).
"
Nie mam w Parameters wpisu BackupIPAddress. Jak mam go utworzyc? czy jako nowy ciag czy moze jako nowy klucz? Co to jet to Nixtone? i gdzie mam ten numer pozniej wpisac.
ale ze mnie laik:)
cytat z tego artykulu:
"Zmiany dokonujemy w rejestrze – z "Uruchom" uruchamiamy "regedit":
W kluczu dla W2k/XP
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters
We wpisie BackupIPAddress (UWAGA: Jeśli brak tego wpisu w rejestrze, naleźy go utworzyć we wskazanym miejscu jako wartość ciągu. Nixtone)
wpisujemy nowy adres IP serwera (np. 10.0.0.1).
"
Nie mam w Parameters wpisu BackupIPAddress. Jak mam go utworzyc? czy jako nowy ciag czy moze jako nowy klucz? Co to jet to Nixtone? i gdzie mam ten numer pozniej wpisac.
ale ze mnie laik:)
Przegladales przyklejony tutaj temat o laczeniu komputerow i udosstepnianiu internetu ? Zerknij jeszcze raz i skup sie nad dolnym fragmentem, opisujacym zmiany w rejestrze potrzebne do ominiecia Twojego problemu.
Z ICS mam jakis problem z numeram IP, Dlatego chcialem zastosowac jakis program, ale i z tym mam problem:(
Jesli ktos uzywa podobnego programu bedzie takze mile widziane jak go skonfogurowal. Ja sie wtedy postaram zaopatrzec w inny program
Jesli ktos uzywa podobnego programu bedzie takze mile widziane jak go skonfogurowal. Ja sie wtedy postaram zaopatrzec w inny program
Musisz poczekac na kogos uzywajacego WinRoute.
Dlaczego nie za pomoca systemowego ICS ?
Dlaczego nie za pomoca systemowego ICS ?
Strona 1 / 1