Udostepnianie w Kazaa

Witam.

Mam wyłączone udostępnianie plików innym uzytkownikom Kazaa a czasami pojawia mi się w polu (okno ściągania– poniźej plików pobieranych przezemnie), informacja, źe ten i ten plik został sciągniety– nigdy nie widzę jak ktoś go ściąga tylko jak jest juź ściągniety.
Co to jest– błąd Kazaa czy co?
Help my.
Sławek.

Odpowiedzi: 9

No jak to, nie wiesz o czym mówię?
W kazaa funkcja "find more from same –> user"
w soulseeku "browse user's files"
w eMule "obejrzyj pliki"
wiedom
Dodano
04.05.2003 20:32:27
wiedom:
Sprawdzam czy coś mają u siebie, jak nic to BAN. :twisted:

wiedom :
masz jakis hub czy jak? bo nie wiem za bardo o czym mowisz, ale twoja zasade z banem calkowicie popieram
The_judge
Dodano
04.05.2003 20:27:15
Popieram upload i sam odostępniam ok 10 filmów i 200 albumów. Ja mam sposób na tych co nie udostępniają nic. Sprawdzam czy coś mają u siebie, jak nic to BAN. :twisted:
wiedom
Dodano
04.05.2003 20:19:26
pomijając modemowców wiadomo dlaczego( :evil: TPSA)uwaźam źe kaźdy majacy stałe łącze powinien cos dać od siebie,jeden lub dwa filmy kilka MP–3
nikomu z nas nic nie ubędzie,a bedzie więcej softu do wzięcia a jak będzie potrzeba wykorzystać całą moc łącza zawsze moźna na ten czas wyłączyć Kazee
czy innego gada
Xior
Dodano
04.05.2003 19:51:49
Dokładnie. Absolutnie sie z tobą zgadzam Downald dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
cineksa
Dodano
04.05.2003 19:30:10
SLAY3R : w 100% sie z toba zgazdam. Nie rozumiem tlumaczenia, ze my mamy gorsze czy drozsze polaczenia. Skoro sciagamy cos od innych to i powinnismy innym udostepniac nasze rzeczy.

co do cen to nie koniecznie musi byc tak tragicznie jak mowisz t123. Np moj braciak mieszkajacy w akademiku we Wrocku placi miesiecznie 10zl, a ma lacze ok 1mb. Chwalil mi sie ze przez ten rok (czyli od pazdziernika do teraz) ludzie od niego sciagneli ponad 1 TB rzeczy !, a i on sam kilkaset GB zessal :)

ja osobiscie mam lacze 128 kb/s i bardzo chetnie udostepniam innym to co mam...
The_judge
Dodano
02.05.2003 23:54:38
Owszem, tu sie zgadzam, tylko, ze tlumacze sobie to w nieco inny sposob. Mysle, ze my Polacy, mozemy czuc sie lekko usprawiedliwieni. Oczywiscie powodem owego usprawiedliwienia jest koszt oraz szybkosc internetu w Polsce. Mam akurat znajomego w Niemczech i Hiszpanii. Znajomy w Niemczech ma łącze stałe (bez zadnych limitow transferu) o szybkosci 768kb/s za 20/mies. Znajomy w Hiszpanii ma łącze 2mb/s za cene ... 20 (w tym ryczalt na rozmowy telefoniczne – lokalne :shock: ) Naturalnie nie musze chyba wspominac jaka jest siła nabywcza pieniadza w Niemczech czy Hiszpanii. Oczywiscie my mozemy sobie tylko pomarzyc o takich stosunkach zarobki/cena/szybkosc/. A wracajac do meritum problem tkwi w tym, ze w Polsce lacze stale to chyba w przewazajacej wiekszosc szybkosc 128. Udostepniajac cos jeszcze komus, mimowolnie (choc chyba nie powinno) szybkosc polaczenia na sciaganiu jeszcze spada( przynajmniej u mnie – mam SDI :( ). Wiec mysle, ze wlasnie ze wzgledu na owa szybkosc transferu powinnismy sie czuc usprawiedliwieni w zwiazku z nieudostepnianiem innym na kazaa. Przeciez gdybym mial na wysylaniu predkosc 0,5mb/s czy wiecej, to co to za problem udostepnic cos komus. Podejrzewam, ze przy tych szybszych laczach sciaganie w kazaa nawet nie uzyskuje ich faktycznej, maksymalnej mozliwosci. Dla porownania moge sie oprzec na wrazeniach mojego kolegi, ktory ma lacze 10mb/s (nie pytajcie ile placi :P ), ale predkosc w sciaganiu na kazaa to przy sporej liczbie userow osiaga raczej nie wieksze niz 1mb/s (choc to pewnie tez wszystko zalezy).
No troche sie rozpisalem, wiec juz podsumowujac wydaje mi sie, ze jak ceny i szybkosci polaczen osiagna standardy europejskie, to rowniez Polacy czynnie wlacza sie w rozwoj Kazaa'y (ktora jak widac caly czas sie rozwija – jak zaczynalem swoja przygode z kazaa latem zeszlego roku, to ilosc udostepnianych danych dochodzila do ok. 5mln GB . teraz wlasnie spogladam i widze nieco ponac 7mln GB, weekendami jest zwykle kolo 7,5) Wiec mysle, ze swiat sie nie zawali, jesli bedziemy sie jeszcze jakis czas powstrzymywali z udostepnianiem pliczkow do ...
t123
Dodano
02.05.2003 23:24:26
To nie fair nic nie udstępniać, brać to jest komu, ale źeby coś od siebie.....
SLAY3R
Dodano
02.05.2003 21:24:18
Hmm – ciekawe ... Osobiscie nigdy sie z tym nie spotkalem, ale chyba pierwsze co mi przychodzi do glowy, to po prostu pilnuj, zebys mial my shared folder zawsze pusty, to nikt napewno niczego od Ciebie nie zassie (skoro masz wylaczone branie od Ciebie to i tak bez roznicy).
t123
Dodano
02.05.2003 13:08:55
skolodziejczyk
Dodano:
01.05.2003 20:13:20
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1