Udostępnianie tylko w trybie awaryjnym?

Witam wszystkich!
Pewnego pięknego dnia jeden z komputerów pracujących w mojej lokalnej sieci sam z siebie odmówił dostępu do swoich zasobów. Co dziwne, w sieci jest widoczny, ping na niego idzie. Z niego nie mozna wejść na zasoby udostepnione na komputerach w sieci. Uprawnienia do zasobów są takie jak były przed awarią. Tylko w trybie awaryjnym ta maszynma udostępnia swoje zasoby. Co z tym fantem zrobić?
MOźe napiszę co juź zrobiłem: karta sieciowa na nowo zainstalowana, sprawdzona działa prawidłowo, kable sprawdzone, switch sprawdzony funkcjonuje prawidłowo. Co jeszcze moźna z tym zrobić zanim zrobię reinstal? Aha, działam na Win XP Home.

Odpowiedzi: 3

Teraz zaskoczylem o co Ci chodzi :P .
Nie ma zadnego wytlumaczenia tego co sie stalo oprocz jednej rzeczy – jakis program ktory laduje sie podczas normalnego uruchamiania systemu i blokuje porty odpowiedzialne za udostepnianie danych. Firewall ? Antywir chyba nie.
EL NINO
Dodano
06.08.2003 22:03:12
Witaj EL NINO!
Chyba mnie nie zrozumiałeś do końca. Zasoby juź były udostępnione na tej maszynie. Ja juź wiem, źe udostępnianie odbywa się w trybie awaryjnym z obsługą sieci, ale jak chcesz udostępnić nowe zasoby czy zmienić coś w starych. A tu nagle coś przestało działać i nie wiem co z tym zrobić. Proster udostepnianie nie jest widoczne w Opcje folderów–Widok. Poradzisz coś? Tylko nie wykręcaj się stwierdzeniem, źe to Home.
tomala
Dodano
06.08.2003 18:48:12
tomala:
Aha, działam na Win XP Home.
No i masz odpowiedz na swoje pytanie o rozwiazanie problemu. HE to system do domu i w nim nie mozna udostepniac zasoby tak jak w PROF. a robi sie to dopiero w trybie awaryjnym. W HE jest tylko tzw. proste udostepnianie, ale z kolei zastanawiam sie (bo nie pamietam czy jest w HE), czy przypadkiem nie odznaczyles tego prostego udostepniania (jesli jest taka mozliwosc). W oknie Narzedzia – Opcje folderow – Widok.
EL NINO
Dodano
06.08.2003 18:17:13
tomala
Dodano:
06.08.2003 17:34:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1