udostępnianie sieci na 2 komp
Witam
jestem podłączony do sieci Lan mam przydzielone stałe IP 192.168.0.4 i chciałbym za pośrednictwem drugiej sieciówki mieć lan na drugim kompie w drugim pokoju aha brama domyślna ma 192.168.0.1 jak to ustawić oba kompy mają XP
jestem podłączony do sieci Lan mam przydzielone stałe IP 192.168.0.4 i chciałbym za pośrednictwem drugiej sieciówki mieć lan na drugim kompie w drugim pokoju aha brama domyślna ma 192.168.0.1 jak to ustawić oba kompy mają XP
Odpowiedzi: 9
Przyjacielu, dlaczego od razu nie piszesz co chcesz osiagnac ? Bo albo jedno, albo drugie.
Co do LANa, to nie bedziesz go mial tak jak na pierwszym kompie, ale zeby miec neta wystarczy zalaczyc udostepnianie na pierwszym komputerze. Reszta ustawien byla opisywana tutaj dziesiat razy. Poszperaj troche.
P.S. Na posty Deryla nie zwracaj uwagi, bo ...
... nie wie o czym pisze.
Co do LANa, to nie bedziesz go mial tak jak na pierwszym kompie, ale zeby miec neta wystarczy zalaczyc udostepnianie na pierwszym komputerze. Reszta ustawien byla opisywana tutaj dziesiat razy. Poszperaj troche.
P.S. Na posty Deryla nie zwracaj uwagi, bo ...
... nie wie o czym pisze.
Czytałem
teraz tylko poszukam programik i spróbuje, a moźe jest jakiś inny program niź Sygate Office Network
Dzięki :)
teraz tylko poszukam programik i spróbuje, a moźe jest jakiś inny program niź Sygate Office Network
Dzięki :)
Chyba nie przeczytales mojego postu wyzej...
TEZ mam tylko jeden nr IP a drugiemu przypisalem ja sam.
Wada jest to ze nie bedzie otoczenia sieciowego, ale inet bedzie chodziel.
PS: Mostkowanie : http://www.infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=108
TEZ mam tylko jeden nr IP a drugiemu przypisalem ja sam.
Wada jest to ze nie bedzie otoczenia sieciowego, ale inet bedzie chodziel.
PS: Mostkowanie : http://www.infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=108
Switch teź mam ale chodzi o to ze admin w naszej sieci Lan udostępnił mi tylko jeden numer IP na jeden komp i tu koniec a ja chciałem za pomocą tego kompa i drugiej sieciówki korzystać z sieci i otwierać stronki www na drugim kompie w drugim pokoju
Lepiej kup sobie router albo swicha....przy tym ze router sam rodzziela Neta, a swich nie, musisz sam roszdzielic, 2 karty LAN w jednym kompie to zla rzecz poniewaz mogą ci sie gryźć...i nie bedzies mial w ogóle Neta!!!Wiec uwazaj...:D:D:D:Dby Deryl
Z mostkiem próbowałem nie działa
na pierwszym kompie podłączonym do sieci Lan jest otoczenie sieciowe i otwierają się stronki www a na drugim kompie podłączonym do pierwszego za pośrednictwem 2 sieciówki jest tylko otoczenie sieciowe a stronki www nie otwierają się
na pierwszym kompie podłączonym do sieci Lan jest otoczenie sieciowe i otwierają się stronki www a na drugim kompie podłączonym do pierwszego za pośrednictwem 2 sieciówki jest tylko otoczenie sieciowe a stronki www nie otwierają się
brtx, koledze chodzi o tego LANa do ktorego ma dostep na pierwszym kompie. Nie o net.
Ja do tego uzywam Sygate Office Network. Bardzo dobry, praktycznie sam sie konfiguruje :)
1 – LAN (ustawienia standardowe (przydzielone))
2 – ustawilem na IP: 10.0.0.5 / Maska : 255.0.0.0
Zalaczylem DHCP na druga sieciowke i tyle. Na drugim kompie tylko "Uzywaj ustawien automatycznych" i wsio.
Nawet forwardowanie ustawilem na FTP na drugi komp.
Bardzo poreczny programik.
1 – LAN (ustawienia standardowe (przydzielone))
2 – ustawilem na IP: 10.0.0.5 / Maska : 255.0.0.0
Zalaczylem DHCP na druga sieciowke i tyle. Na drugim kompie tylko "Uzywaj ustawien automatycznych" i wsio.
Nawet forwardowanie ustawilem na FTP na drugi komp.
Bardzo poreczny programik.
Musialbys chyba utworzyc mostek sieciowy na pierwszym komputerze. Inaczej sobie nie poradzisz. Zerknij do pomocy systemu, tam jest to opisane.
Strona 1 / 1