Udostepnianie portu w sieci
Wie ktos moze jak udostepnic w sieci lokalnej jeden port internetowy?
Szczegulowo:
Mam siec lokalna z kumplem i ja mam neta przez modem kablowy tez jako polaczenie lokalne. Chce udostepnic kumplowi tylko port do gg, zeby on mogl sobie miec gg i tyle. Czy wie ktos jak to zrobic pod XP ?
Szczegulowo:
Mam siec lokalna z kumplem i ja mam neta przez modem kablowy tez jako polaczenie lokalne. Chce udostepnic kumplowi tylko port do gg, zeby on mogl sobie miec gg i tyle. Czy wie ktos jak to zrobic pod XP ?
Odpowiedzi: 3
Wydaje mi sie, ze napisalem wczesniejszy post w naszym ojczystym jezyku. Bo co moze znaczyc ten fragment:Maciekkk:Jak poprostu udostepnic jeden lub pare portow internetowych na lokala?
??EL NINO:... przycisk Ustawienia. To tam otwiera sie porty dla maszyny w LANie.
IMO nie pisze tam o przepowiedniach Nostrodamusa a tylko i wylacznie o przekierowaniu portow.
I kto Ci powiedzial o jakims zalaczaniu czegokolwiek na karcie do LANa ? Ja ?
Jesli udostepnie polaczenie to nie ma tam opcji do przydzielania portow, jest tylko do firewall'a. A nie chce zakladac firewalla na lokala bo korzysta sie w lokalu z bardzo roznych portow i to by bylo klopotliwe a jesli nawet to bardzo duzo do skonfigurowania, co ma puszczac a co nie.
Jak poprostu udostepnic jeden lub pare portow internetowych na lokala?
Jak poprostu udostepnic jeden lub pare portow internetowych na lokala?
Udostepniasz kumplowi internet za pomoca wbudowanego w system Udostepniania ? Jesli tak, to:
– po pierwsze GG powinno mu chodzic a jedynie kolega powinien odpowiednio ustawic albo swoje GG, albo Opcje internetowe –> Polaczenia.
– po drugie, po zalaczeniu Udostepniania lub systemowego firewalla, uaktywnia sie na tej samej zakladce Zaawansowane przycisk Ustawienia. To tam otwiera sie porty dla maszyny w LANie.
– po pierwsze GG powinno mu chodzic a jedynie kolega powinien odpowiednio ustawic albo swoje GG, albo Opcje internetowe –> Polaczenia.
– po drugie, po zalaczeniu Udostepniania lub systemowego firewalla, uaktywnia sie na tej samej zakladce Zaawansowane przycisk Ustawienia. To tam otwiera sie porty dla maszyny w LANie.
Strona 1 / 1