Udostępnianie połączenia Strasznie dziwna sprawa

Mam powarzny problem razem z kumplami złoźyliśmy się na neostrade. Więc trzeba teraz udostępnić. Tydzień temu było wszystko OK. Poszedłem do sklepu kupiłem nowy większy dysk zainstalowałem XP skonfigurowałem identycznie jak przedtem (uwierzytelnianie gość, gość włączony, Adresy IP, ....). I teraz nie chce chodzić :( . Próbowałem najpierw odpalić samą sieć i okazuje się źe co jakiś czas jakieś ramki zaczynają śmigać ale na ogół wszyscy wysyłają a do nikogo nie dochodzą myślałem źe to moźe switch ale na kablu skrosowanym jest to samo ????? Jak juź powoli zaczeła chodzić sieć no to postanowiłem odpalić neta i w tym momencie koniec!!!! traci połączenie z siecią, internet jest tylko na jednym kompie (do którego jest połączony) próbowałem nawet odpalić WinRoute ale nic z tego raz zrobiło się coś takiego źe z drugiego kompa było wywoływane połączenie ale połączenia nie miał na kompie z netem połączenie powstało. Na komputerach kliienckich ustawiłem bramkę, DNS, PROXY i nic czy ktoś mi moźe pomóc z tym problemem??? Pilna sprawa bardzo proszę

Odpowiedzi: 2

Jak zainstalowałeś neostradę? Czy zainstawlowałeś program, który dają z neostradą czy zainstalowałeś sam modem?
CRK
Dodano
11.10.2004 16:29:49
Ale o co chodzi ?

Wszystko ustawione i nie ma internetu ? W przyklejonym temacie jest co i jak.
Firewall ?
A moze dla uproszczenia wzialbys na tych wszystkich komputerach uruchomil takie proste narzedzie – ipconfig ?
Na w2k lub XP w Uruchom –> ipconfig /all
a na w9x w Uruchom –> winipcfg
Wklej do posta wszystkie wyniki i obejrzymy czy cos nie tak.
Co z czym i jak polaczone ?
EL NINO
Dodano
06.10.2004 15:46:07
Molas3000
Dodano:
06.10.2004 11:00:44
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1