UDOSTĘPNIANIE POŁĄCZENIA INTERNETOWEGO
mam NEO i WIN XP i chce udostępnic sieć i połączenie internetowe na drugiego kompa na którym mam WIN 98se. kiedys mi sie to udało ale komputery nie widziały się w sieci. a mi chodzi o to zeby kompy sie widziały w sieci i WIN XP udostępnial połączenie internetowe. a teraz jak pinguje swoją karte sieciąwą to mi wyskakuje komunikat źe: Upłytnął limit czasu źądania.
Odpowiedzi: 7
dario: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
jankes2:
jezeli proponujesz winkerio lite 4.2 z eksperta to nie mieszaj koledze, ze lepiej ustawic ip stale i sam jeszcze raz przeczytaj ten artykul z eksperta :)
tam wyraznie zalecaja dhcp.
jankes2:
będziesz jeszcze potrzebował programiku "WinRoute Lite 4.2" ta wersja pozwala połączyć 3–kompy na których będzie sieć. Protokoły TCP/IP najlepiej skonfigurować ręcznie tzn. stałe IP maska 255.255.255.0 i to pod XP
jezeli proponujesz winkerio lite 4.2 z eksperta to nie mieszaj koledze, ze lepiej ustawic ip stale i sam jeszcze raz przeczytaj ten artykul z eksperta :)
tam wyraznie zalecaja dhcp.
brtx:Sproboj przelozyc karte do innego slotu
kabelek skrosowany? :lol:
co to znaczy kabelek skrosowany :?: :?: :?:
Ja jeszcze chciałem podpowiedziec, ze jak neo+ i modem to wg mnie podstawową rzeczą jaką musisz zrobić to sprowadzić je do jednej grupy roboczej np. nazwa tam jaka chcesz wpisujesz na tych kompach taką samą
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=102182
Sproboj przelozyc karte do innego slotu
ale o to chodzi ze mi nie pinguje Karty sieciowej win XP. mam ustawione IP 192.168.0.1 i WIN XP nie pinguje tego IP
Witam jeźeli masz spięte 2–kompy w sieci to sprawdz jaki masz IP, maskę i bramę będziesz jeszcze potrzebował programiku "WinRoute Lite 4.2" ta wersja pozwala połączyć 3–kompy na których będzie sieć. Protokoły TCP/IP najlepiej skonfigurować ręcznie tzn. stałe IP maska 255.255.255.0 i to pod XP wystarczy. W98 stałe PI taka sama maska, bramą będzie nr. IP z XP i w DNS–ie teź podajesz ten sam nr. A więcej znajdziesz na ten temat wraz z programem w Komputer Świat Ekspert z 06/2003r. :)
Strona 1 / 1