udostępnianie połączenia internetowego
Witam! Podłączyłem sieć i udostępniłem połączenie internetowe tak, jak jest to napisane w poradniku na górze. Przez chwilę wszystko działało, ale po paru minutach na drugim kompie wysiadł net. Teraz jak chcę włączyć udostępnienie połączenia wyskakuje mi:
Nie moźna włączyć dostępu współdzielonego
Błąd 1068: Uruchomienie usługi zaleźności lub grupy nie powiodło się.
Mam oba kompy w tej samej grupie roboczej. Ip hosta ustawiłem : 192.168.0.1, drugi komp 192.168.0.2. Maska 255.255.255.0 i DNS w drugim kompie 192.168.0.1. Dodatkowo czasami na obu kompach IP przestawia się samo na automatyczne.
Kiedy puszczam Kreator to pisze mi, źe nie moźna ukończyć pracy, wystąpił błąd podczas instalowania sieci na tym komputerze. To samo mam, jak chcę drugi komputer zrobić hostem.
Czy moźe wie ktoś jak to naprawić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Nie moźna włączyć dostępu współdzielonego
Błąd 1068: Uruchomienie usługi zaleźności lub grupy nie powiodło się.
Mam oba kompy w tej samej grupie roboczej. Ip hosta ustawiłem : 192.168.0.1, drugi komp 192.168.0.2. Maska 255.255.255.0 i DNS w drugim kompie 192.168.0.1. Dodatkowo czasami na obu kompach IP przestawia się samo na automatyczne.
Kiedy puszczam Kreator to pisze mi, źe nie moźna ukończyć pracy, wystąpił błąd podczas instalowania sieci na tym komputerze. To samo mam, jak chcę drugi komputer zrobić hostem.
Czy moźe wie ktoś jak to naprawić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Odpowiedzi: 7
Problem rozwiązany, ale tylko połowicznie. Kliknąłem właściwości Usługi bramy wartstwowej, dałem zakładkę Logowanie i przestawiłem z To Konto na Lokalne Konto Systemowe. Potem w opcjach zapory internetowej... kliknąłem Uruchom i po paru minutach samo się wyłączyło. Teraz ciągle tak się dzieje. Muszę co chwila klikać Uruchom. Jak sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam, Gogan
Pozdrawiam, Gogan
w obu okienkach "brak zaleźności"
kiedy klikam w zakładce ogólne Uruchom pisze mi:
" nie moźna uruchomić usługi zapora połączenia internetowego / udostępnianie połączenia internetowego na komputerze komputer lokalny
błąd 1068:Uruchomienie usługi zaleźności lub grupy nie powiodło się"
kiedy klikam w zakładce ogólne Uruchom pisze mi:
" nie moźna uruchomić usługi zapora połączenia internetowego / udostępnianie połączenia internetowego na komputerze komputer lokalny
błąd 1068:Uruchomienie usługi zaleźności lub grupy nie powiodło się"
Nie zostawiaj na automacie. Wpisz recznie na obu sieciowkach.
W Uruchom –> services.msc
zjedz na dol do uslugi "zapora i udostepnianie inetrnetu", otworz ja, zerknij na zakladce "zaleznosci" od jakich innych uslug zalezy. Sprawdz czy uslugi tam wymienione sa uruchomione.
W Uruchom –> services.msc
zjedz na dol do uslugi "zapora i udostepnianie inetrnetu", otworz ja, zerknij na zakladce "zaleznosci" od jakich innych uslug zalezy. Sprawdz czy uslugi tam wymienione sa uruchomione.
udostępnianie zaznaczam w połączeniu z neo.
w pierwszym kompie równieź ręcznie wpisywałem.
Próbowałem równieź z automatycznymi ustawieniami na obu kompach.
w pierwszym kompie równieź ręcznie wpisywałem.
Próbowałem równieź z automatycznymi ustawieniami na obu kompach.
Jesli wpisales recznie, nie moglo sie samo przestawic. To jest niemozliwe.gogan:Na drugim kompie wpisałem ręcznie IP, maskę i DNS, ale przestawiło się na automat.
Poza tym, pytalem o karte sieciowa na pierwszym kompie. Ta, ktora go laczy z drugim. Tam ustawienia wpisujesz recznie ?
Czy Ty gogan zaznaczasz "udostepnianie neta" na wlasciwym polaczeniu sieciowym ?
Mam neo, ale zainstalowane tylko sterowniki z płyty, bez aplikacji. Uźywam AutoConnect. Na drugim kompie wpisałem ręcznie IP, maskę i DNS, ale przestawiło się na automat. Teraz znów ręcznie wpisałem.
Pozdrawiam, Gogan
Pozdrawiam, Gogan
Masz chyba neo ? Aplikacja tepsy ?
Adres karty do polaczenia drugiego kompa wpisujesz recznie, czy zaznaczony jest "automat" ?
Adres karty do polaczenia drugiego kompa wpisujesz recznie, czy zaznaczony jest "automat" ?
Strona 1 / 1