Udostępnianie połączenia internetowego Win XP SP2
Witam.
Mam następujący problem.
Po zainstalowaniu SP2 nie mogę udostępnić Internetu drugiemu komputerowi.
Komputer będący klientem ma komunikacje z zewnętrznymi adresami IP(sprawdziłem to za pomocą polecenia ping), ale przeglądarka nie wyświetla stron.
Architektura UPnP włączona.
Zapore wyłączyłem.
Po odinstalowaniu Service Pack'a 2 wszystko jest ok, a po zainstalowaniu wszytko szlag trafia.
Mam następujący problem.
Po zainstalowaniu SP2 nie mogę udostępnić Internetu drugiemu komputerowi.
Komputer będący klientem ma komunikacje z zewnętrznymi adresami IP(sprawdziłem to za pomocą polecenia ping), ale przeglądarka nie wyświetla stron.
Architektura UPnP włączona.
Zapore wyłączyłem.
Po odinstalowaniu Service Pack'a 2 wszystko jest ok, a po zainstalowaniu wszytko szlag trafia.
Odpowiedzi: 4
No bez jaj. Pytam, bo jest to problem rodem z "archiwum X" i chce sie upewnic :wink: .laki20:Bez urazy El Nino, ale napisałem wyraźnie, źe wyłączyłem zaporę.
laki, mimo wszystko zalacz ta zapore i odpal kreatora sieci, zaznacz w odpowiednim miejscu "Ten komputer laczy sie bezposrednio z internetem", skonfiguruj w nastepnych oknach odpowiednie opcje (mozliwosc udostepniania) i dopiero wtedy sprobuj z tego drugiego.
Poza tym zerknij co podaje odpowiedni log –> z Uruchom odpal "nsw.log". Powinno Ci pokazac wszelkie nieprawidlowosci w konfiguracji udostepniania.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;870702
oraz gdyby to nie pomoglo 0801308801 :)
oraz gdyby to nie pomoglo 0801308801 :)
Witam!
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, bo wyobraźnia El Ninio mi nie wystarcza.
Bez urazy El Nino, ale napisałem wyraźnie, źe wyłączyłem zaporę.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, bo wyobraźnia El Ninio mi nie wystarcza.
Bez urazy El Nino, ale napisałem wyraźnie, źe wyłączyłem zaporę.
Nie dziala nawet po wylaczeniu zapory ? IMO niemozliwe. W wyjatkach zapory trzeba dodac udostepnianie plikow i drukarek dla podsieci. Poza tym, w zakladce Zaawansowane, mozesz wylaczyc zapore dla LANa zostawiajac dla karty zewnetrznej.
Ta Architekture upnp wylacz.
Ta Architekture upnp wylacz.
Strona 1 / 1