Udostepnianie plikow pod w2k

elo all
mam problem z udostepnianiem plikow w w2k z sp4 a dokladnie qmple z sieci nie widza zadnych plikow ktore udostepniam (udost poprzez prawoklik na folderze i udostepnienie) tak wiec jak ktos moze mi pomoc to bede wdzieczny
:D :D
Ps jesli taki temat byl juz na forum to przepraszam za powtorzenie gdyz szukalem i nic o moim problemie nie znalazlem

Odpowiedzi: 12

wielkie dzieki wam za pomoc juz dziala ok a jutro opisze to w uproszczeniu bo niekturzy moga nie zakumac mimo ze jest tak przejrzyscie opisane :)
:wink:
moucin
Dodano
08.07.2004 02:38:42
To chyba jest ten problem – jego komp bez hasla.
Albo:
Panel sterowania –> Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Opcje zabezpieczeń –> Dostęp sieciowy: udostępnianie i model zabezpieczeń dla kont lokalnych
ustaw dla goscia

albo:
wejdz na forum infojamy i w dziale Sieci znajdziesz przyklejony temat Nixtone o udostepnianiu w w2k.
EL NINO
Dodano
08.07.2004 01:11:04
To chyba jest ten problem – jego komp bez hasla.
Albo:
Panel sterowania –> Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Opcje zabezpieczeń –> Dostęp sieciowy: udostępnianie i model zabezpieczeń dla kont lokalnych
ustaw dla goscia

albo:
wejdz na forum infojamy i w dziale Sieci znajdziesz przyklejony temat Nixtone o udostepnianiu w w2k.
EL NINO
Dodano
08.07.2004 01:11:04
ma on win xp pro z sp1a bez hasla, teraz jestem po reinst sysa z innego cd wlaczylem konto goscia dalo to tylko ze moze wejsc na moj komp ale do kat w ktorym sa pliki nie moze mowi mi ze wyskakuje mu brak dostepu i tu nie wiem co zrobic czy mam zalozyc konto specjalnie dla niego i innych a to by trwalo troche (ok 100 os w sieci) tak jak to jest opisane w udost na haslo czy mam jeszcze cos ustawic przy koncie goscia (sry ze wam tak zabieram czas ale jak czgos nie wiem to musze to jak rozwiazac lub zapytac kogos kto wie bo tylko tak mozna do czegos dojsc :wink: ) jak moglbys opisac to krok po kroku jak mam zrobic to bede ci wdzieczny :)
moucin
Dodano
08.07.2004 00:49:03
moucin:
... mam ntfs a qmpel ma fat 32 ...
Ze u Ciebie w2k to wiem, ale co na tych kompach ktore nie moga wejsc ? Jaki system ma ten kumpel ?
Kolejna kwestia – haslo przy logowaniu do kompa. Ten kumpel ma cos takiego, czy tez ma system bez hasla ?
EL NINO
Dodano
07.07.2004 19:02:28
To jak masz NTFS to własciwości tego folderu i zezwól na odczyt danych odpowiednim uźytkownikom.
Anonymous
Dodano
07.07.2004 10:55:54
dziala to ze moze wejsc na moj komp bo przedtem tego nie mogl mimo ze tez mialem wlaczone konto goscia a teraz wchodzi na moj komp nie wywala mu monity ochaslo tylko ze jak chce wejsc do kat w ktorym sa pliki przezemnie udost to mu wywala ze jestem niedostepny uprawnienia mam nadane pelne dla wszyskich ale dozucilem tez osobno konto goscia i kicha dalej niedziala albo gosc ma sys walniety albo swinty elektronik tylko bedzie wiedzial :lol: a co do sys plikow to mam ntfs a qmpel ma fat 32

PS sorki ze wam tak zawracam glowe bo nigdy nie mialem problemu z ktorym sobie nie moglem poradzic tak wiec zawsze musi byc ten pierwszy raz :/
moucin
Dodano
07.07.2004 09:58:17
Czy to XP czy w2k, nie ma w zasadzie zadnej roznicy przy udostepnianiu.
Napisales ze udostepnianie dziala. Co dziala skoro nie dziala ? :wink: Co juz zrobiles ? Masz NTFS ? Moze trzeba prawa do tego folderu ustawic ?
EL NINO
Dodano
07.07.2004 02:07:13
udostepnianie dziala ale jest nowy problem, koles wchodzi na moj komp i widzi katalog "SIEC" (ten w ktorym sa pliki udostepnione) ale nie moze do niego wejsc i wyskakuje mu okienko brak dostepu/uzytkownik niedostepny

PS szukalem El Nino wyszukiwarka i recznie ale bylo tylko do XP a w nim nie mialem zadnych problemow z udostepnianiem
moucin
Dodano
06.07.2004 23:58:19
gusioo:
Włącz konto gościa i zmien do niego hasło
Jakie haslo ? :P :wink:
Goscia wystarczy albo zalaczyc, albo wyrzucic z odmowy logowania z sieci.

moucin, nie gadaj ze takiego problemu nie bylo na forum.
EL NINO
Dodano
06.07.2004 20:33:28
IP sa ok i grupa komp widza tez tylko ze wyskakuje im okienko o haslo czyli jest tak jak bym nic nie udostepnial
moucin
Dodano
06.07.2004 19:19:52
Nie widza tylko udostepnionych folderow ? A Twoj komputer widza ? Nie widza czy nie moga wejsc ? Grupa robocza ta sama ? Numery IP z tego samego zakresu ?
EL NINO
Dodano
06.07.2004 18:27:29
moucin
Dodano:
06.07.2004 16:30:09
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1