Udostępnianie plików
Witam. Mam pewien problem, mianowicie udostępianie plików w XP Proffesional. Jak mozna normalnie udostępniać foldery innym osobom w sieci tak jak to było w w98 i Me?
Odpowiedzi: 6
W opcjach folderu–widok–odznacz proste udostępnianie pliku.
A w zarządzaniu komputerem ustaw hasło na gościa.
Poza tym było to na forum wielokrotnie.
A w zarządzaniu komputerem ustaw hasło na gościa.
Poza tym było to na forum wielokrotnie.
To wiem, ale jak moźna udostępniać na hasło?
jeźeli mam płyte cd np z mp3, i na folderach zaznacze udostepniaj to one są udostępnione i pojawiaja sie w moie miejsca sieciowe i ne muszę ich kopiować do moje dokumenty
Aby udostępnić pliki i foldery na komputerze
Otwórz folder Moje dokumenty.
Kliknij plik lub folder, który chcesz udostępnić.
Przeciągnij plik lub folder na pozycję Dokumenty udostępnione w obszarze Inne miejsca
Uwagi
Aby otworzyć folder Moje dokumenty, kliknij dwukrotnie ikonę Moje dokumenty na pulpicie.
Jeśli uźytkownik jest połączony z domeną sieciową, foldery Dokumenty udostępnione, Obrazy udostępnione i Muzyka udostępniona są niedostępne.
Jeśli plik lub folder, który uźytkownik chce udostępnić, nie znajduje się w folderze Moje dokumenty lub w jednym z jego podfolderów, naleźy go znaleźć za pomocą funkcji Wyszukaj. Aby otworzyć okno Wyszukaj, kliknij przycisk Start, wskaź polecenie Wyszukaj, a następnie kliknij polecenie Pliki lub foldery.
Przeniesienie lub skopiowanie pliku lub folderu do folderu Dokumenty udostępnione sprawia, źe jest on dostępny dla wszystkich uźytkowników danego komputera.
Otwórz folder Moje dokumenty.
Kliknij plik lub folder, który chcesz udostępnić.
Przeciągnij plik lub folder na pozycję Dokumenty udostępnione w obszarze Inne miejsca
Uwagi
Aby otworzyć folder Moje dokumenty, kliknij dwukrotnie ikonę Moje dokumenty na pulpicie.
Jeśli uźytkownik jest połączony z domeną sieciową, foldery Dokumenty udostępnione, Obrazy udostępnione i Muzyka udostępniona są niedostępne.
Jeśli plik lub folder, który uźytkownik chce udostępnić, nie znajduje się w folderze Moje dokumenty lub w jednym z jego podfolderów, naleźy go znaleźć za pomocą funkcji Wyszukaj. Aby otworzyć okno Wyszukaj, kliknij przycisk Start, wskaź polecenie Wyszukaj, a następnie kliknij polecenie Pliki lub foldery.
Przeniesienie lub skopiowanie pliku lub folderu do folderu Dokumenty udostępnione sprawia, źe jest on dostępny dla wszystkich uźytkowników danego komputera.
i właśnie dlaczego mi plików zaznaczonych jako udostepnione nie wyświetla w moich miejscach sieciowych?
wcześniej było ok.
wcześniej było ok.
klikasz na folder prawym, właściwości, udostępnianie i udostępniaj
Strona 1 / 1