Udostępnianie plików

Witam. Mam pewien problem, mianowicie udostępianie plików w XP Proffesional. Jak mozna normalnie udostępniać foldery innym osobom w sieci tak jak to było w w98 i Me?

Odpowiedzi: 6

W opcjach folderu–widok–odznacz proste udostępnianie pliku.
A w zarządzaniu komputerem ustaw hasło na gościa.
Poza tym było to na forum wielokrotnie.
MarcinX
Dodano
28.01.2004 22:37:39
To wiem, ale jak moźna udostępniać na hasło?
Anonymous
Dodano
28.01.2004 22:03:28
jeźeli mam płyte cd np z mp3, i na folderach zaznacze udostepniaj to one są udostępnione i pojawiaja sie w moie miejsca sieciowe i ne muszę ich kopiować do moje dokumenty
mynajms
Dodano
27.01.2004 00:27:39
Aby udostępnić pliki i foldery na komputerze
Otwórz folder Moje dokumenty.
Kliknij plik lub folder, który chcesz udostępnić.
Przeciągnij plik lub folder na pozycję Dokumenty udostępnione w obszarze Inne miejsca
Uwagi

Aby otworzyć folder Moje dokumenty, kliknij dwukrotnie ikonę Moje dokumenty na pulpicie.
Jeśli uźytkownik jest połączony z domeną sieciową, foldery Dokumenty udostępnione, Obrazy udostępnione i Muzyka udostępniona są niedostępne.
Jeśli plik lub folder, który uźytkownik chce udostępnić, nie znajduje się w folderze Moje dokumenty lub w jednym z jego podfolderów, naleźy go znaleźć za pomocą funkcji Wyszukaj. Aby otworzyć okno Wyszukaj, kliknij przycisk Start, wskaź polecenie Wyszukaj, a następnie kliknij polecenie Pliki lub foldery.
Przeniesienie lub skopiowanie pliku lub folderu do folderu Dokumenty udostępnione sprawia, źe jest on dostępny dla wszystkich uźytkowników danego komputera.
danielzywczak
Dodano
27.01.2004 00:22:04
i właśnie dlaczego mi plików zaznaczonych jako udostepnione nie wyświetla w moich miejscach sieciowych?
wcześniej było ok.
mynajms
Dodano
27.01.2004 00:18:24
klikasz na folder prawym, właściwości, udostępnianie i udostępniaj
mynajms
Dodano
27.01.2004 00:03:04
Anonymous
Dodano:
26.01.2004 23:45:09
Komentarzy: