Udostępnianie plików w XP Home

Witam,
Przeczytałem o udostępnianiu w XP (http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=27775) ale ja mam wersję XP Home i nie widzę tam w Zarządzaniu komputerem "Uźytkownicy i grupy lokalne".
Czy moźna podobnie zrobić w XP Home?[/url]

Odpowiedzi: 7

Wszystko znajdziesz w pomocy systemowej, na tym forum tez to było juź omawiane. Poszukaj
wojtt
Dodano
29.03.2006 20:20:16
Gdzieś przeczytałem, źe przy pomocy polecenia "net share" moźna udostępnić folder tylko dla konkretnych stacji (np. dla określonej nazy komputera w sieci). Jeśli tak to jak to zrobić?
Kriss
Dodano
29.03.2006 12:24:57
NP. Na to zawsze mozesz liczyc :wink: .
EL NINO
Dodano
29.03.2006 00:19:38
EL NINO:
Eeeee tam. Gupoty piszesz :P .

Dzięki za wyprowadzenie z błędu ;)
Pitt
Dodano
28.03.2006 23:37:38
Pitt:
Oczywiście nie masz mozliwości ustawic kto będzie miał do niego dostęp, a kto nie
Eeeee tam. Gupoty piszesz :P .

Kriss, w Home zrobisz takie samo udostepnianie dla roznych kont jak i w Pro. Z tym, ze aby miec mozliwosc przypisywania "uprawnien" dla uzytkownika Yyyyy czy Xxxx, musisz uruchomic system w trybie awaryjnym z obsluga sieci. Ustawisz sobie uprawnienia, uruchomisz w trybie zwyklym i system bedzie "pamietal" to co ustawiales.
EL NINO
Dodano
28.03.2006 23:23:33
Witam ponownie,
Ustawiłem tylko na uźytkowniku "Gość" hasło. Tyle tylko, źe kaźdy komputer który łączy się z moim "zabezpieczonym" ikspekiem ma takie samo hasło goś gościa.
Czy to "zabezpieczenie" jest dosyć bezpieczene (pomijam bezpieczeństwo samego hasła). Chodzi o to, czy trudno jest obejść to wyskakujące okienko z "Podaj hasło"?[/url]
Kriss
Dodano
28.03.2006 14:17:59
Zgadza sie, tego tam nie ma, nie było i nie będzie. Udostępniasz w ten spośob, źe PPM klikaszn a folder i wybierasz udostępnij. Oczywiście nie masz mozliwości ustawic kto będzie miał do niego dostęp, a kto nie, co najwyzej tylko czy moźe je zmieniać. W domu to w sumie nie robi róźnicy ;)
Pitt
Dodano
28.03.2006 12:31:23
Kriss
Dodano:
28.03.2006 10:45:19
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1