Udostępnianie plików w XP Home
Witam,
Przeczytałem o udostępnianiu w XP (http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=27775) ale ja mam wersję XP Home i nie widzę tam w Zarządzaniu komputerem "Uźytkownicy i grupy lokalne".
Czy moźna podobnie zrobić w XP Home?[/url]
Przeczytałem o udostępnianiu w XP (http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=27775) ale ja mam wersję XP Home i nie widzę tam w Zarządzaniu komputerem "Uźytkownicy i grupy lokalne".
Czy moźna podobnie zrobić w XP Home?[/url]
Odpowiedzi: 7
Wszystko znajdziesz w pomocy systemowej, na tym forum tez to było juź omawiane. Poszukaj
Gdzieś przeczytałem, źe przy pomocy polecenia "net share" moźna udostępnić folder tylko dla konkretnych stacji (np. dla określonej nazy komputera w sieci). Jeśli tak to jak to zrobić?
NP. Na to zawsze mozesz liczyc :wink: .
EL NINO:Eeeee tam. Gupoty piszesz :P .
Dzięki za wyprowadzenie z błędu ;)
Eeeee tam. Gupoty piszesz :P .Pitt:Oczywiście nie masz mozliwości ustawic kto będzie miał do niego dostęp, a kto nie
Kriss, w Home zrobisz takie samo udostepnianie dla roznych kont jak i w Pro. Z tym, ze aby miec mozliwosc przypisywania "uprawnien" dla uzytkownika Yyyyy czy Xxxx, musisz uruchomic system w trybie awaryjnym z obsluga sieci. Ustawisz sobie uprawnienia, uruchomisz w trybie zwyklym i system bedzie "pamietal" to co ustawiales.
Witam ponownie,
Ustawiłem tylko na uźytkowniku "Gość" hasło. Tyle tylko, źe kaźdy komputer który łączy się z moim "zabezpieczonym" ikspekiem ma takie samo hasło goś gościa.
Czy to "zabezpieczenie" jest dosyć bezpieczene (pomijam bezpieczeństwo samego hasła). Chodzi o to, czy trudno jest obejść to wyskakujące okienko z "Podaj hasło"?[/url]
Ustawiłem tylko na uźytkowniku "Gość" hasło. Tyle tylko, źe kaźdy komputer który łączy się z moim "zabezpieczonym" ikspekiem ma takie samo hasło goś gościa.
Czy to "zabezpieczenie" jest dosyć bezpieczene (pomijam bezpieczeństwo samego hasła). Chodzi o to, czy trudno jest obejść to wyskakujące okienko z "Podaj hasło"?[/url]
Zgadza sie, tego tam nie ma, nie było i nie będzie. Udostępniasz w ten spośob, źe PPM klikaszn a folder i wybierasz udostępnij. Oczywiście nie masz mozliwości ustawic kto będzie miał do niego dostęp, a kto nie, co najwyzej tylko czy moźe je zmieniać. W domu to w sumie nie robi róźnicy ;)
Strona 1 / 1