Udostępnianie plików w sieci domenowej
Wszystkie komputery z WinXP logują się do domeny na to samo konto i hasło. W otoczeniu sieciowym widzę także wszystkie uruchomione komputery lokalne. Gdy natomiast próbuję dostać się do któregoś z ich zasobów, system prosi mnie o podanie loginu i hasła. Po wpisaniu danych, poprzez które logują się do domeny wszystkie komputery, system dalej mnie tam nie wpuszcza. Czy po logowaniu domenowym w otoczeniu sieciowym używane jest wtedy inne hasło i login?
Odpowiedzi: 3
Właśnie o to pytałeś:
[quote]Czy po logowaniu domenowym w otoczeniu sieciowym używane jest wtedy inne hasło i login?[/quote]
Po logowaniu w domenie - masz dostęp do zasobów kontrolowanych przez domenę.
[quote=Atrek]... Czy po logowaniu domenowym w otoczeniu sieciowym używane jest wtedy inne hasło i login?
[/quote]
Najpierw wypadałoby odrobić "pracę domową" w zakresie: grupy uprawnień użytkowników lokalnych i domeny. Już samo logowanie się różnych komputerów do domeny tym samym kontem i hasłem zdaje się być nieporozumieniem....
-
[quote=Veers] Najpierw wypadałoby odrobić "pracę domową" w zakresie: grupy uprawnień użytkowników lokalnych i domeny. [/quote] Owszem, ale nie o to pytałem. Dodam tylko, że nie mam wpływu na to, w jaki sposób sieć jest skonfigurowana.
Nie widzę związku treści postu z Vistą. Przenoszę.
Strona 1 / 1