Udostępnianie netu Win95
Witam
Mam problem z skonfigurowaniem sici w Win95. Na głownym kompie mam sieć bezprzewodową i winXP. Chce udostępnić internet na drugi komputer poprzez 2 karty sieciowe. Na głownym mam zintegrowaną karte sieciowa, a na drugim Realtek'a.
Prosze, aby mi ktoś powiedział jakie adresy mam wpisać, bo utworzyłem mostek sieciowy i nie wiem jakie adresy tam wpisać. Tam gdzie mam win95 jest protokół TCP/IP oraz sieciówka, którą zainstalowałem. Adresy na nich mają być takie same.
Czytałem przyklejone i robiłem według tamtych zaleceń, tylko gdy u tworze mostek między dwoma połączeniami. To wtedy dla sieci bezprzewodowej jest brak połączenia i nie ma netu.
Wielkie dzięki
Mam problem z skonfigurowaniem sici w Win95. Na głownym kompie mam sieć bezprzewodową i winXP. Chce udostępnić internet na drugi komputer poprzez 2 karty sieciowe. Na głownym mam zintegrowaną karte sieciowa, a na drugim Realtek'a.
Prosze, aby mi ktoś powiedział jakie adresy mam wpisać, bo utworzyłem mostek sieciowy i nie wiem jakie adresy tam wpisać. Tam gdzie mam win95 jest protokół TCP/IP oraz sieciówka, którą zainstalowałem. Adresy na nich mają być takie same.
Czytałem przyklejone i robiłem według tamtych zaleceń, tylko gdy u tworze mostek między dwoma połączeniami. To wtedy dla sieci bezprzewodowej jest brak połączenia i nie ma netu.
Wielkie dzięki
Odpowiedzi: 6
Dzięki za zainteresowanie. Zainstalowałem WinGate'a i wszystko działa :P
Na ktorym polaczeniu zalaczasz udostepnianie neta ?
Jakie adresy wpisales ? Na dwoch kartach recznie ?
Co wpisales na w95 ? Kabel cross ?
Jakie adresy wpisales ? Na dwoch kartach recznie ?
Co wpisales na w95 ? Kabel cross ?
Zrobiłem wczystko według przyklejonych tylko jakoś nie chce działać. Próbowałem zrobić dysk konfiguracji sieci ,ale niestety Win95 go nie obsługuje. Adresy napewno dobrze powpisywałem, dlaczego nie chce działać?
petro:To moźe powiesz jak to zrobić bez mostka?
Dzięki
Tak jak jest w przyklejonej instrukcji ...
To moźe powiesz jak to zrobić bez mostka?
Dzięki
Dzięki
Jaki mostek ? Kto Ci kazal mostek robic ?
Strona 1 / 1