Udostępnianie neta na laptopa, problem z GG i aktualizacjami
Na początek witam wszystkich chciałem powiedzieć że forum to znam już od dawna, ale wszystko czego potrzebowałem znajdywałem czytając bez potrzeby pisania z mojej strony postów dlatego patrząc na mój status konta można wywnioskować że dopiero co się zalogowałem i od razu piszę od rzeczy :) ale niekoniecznie, dodam że odpowiedzi na swój problem szukałem i dojść dużo rzeczy ciekawych znalazłem, ale nie do końca.
Przejdźmy do rzeczy chciałem połączyć laptopa z komputerem stacjonarnym przy pomocy karty WiFi i do tego mieć Internet na obu tych sprzętach, neta mam można powiedzieć z sieci podłączonego bezpośrednio do komputera PC. Dzięki temu forum i niektórym tematom znalazłem odpowiedz jak to zrobić no i oczywiście wszystko podłączyłem i hula aż miło, ale nie do końca :) komputer PC działa jak działał czyli bez zarzutu laptopik ma sieć ma neta dzięki programowi CCPROXY zainstalowanemu na kompie stacjonarnym i niby na laptopiku net jest tzn. mogę oglądać strony www, filmiki na nich ściągać pliki itp., ale no właśnie :) ale nie mogę połączyć się gadu-gadu z serwerem, anty vir nie chce się aktualizować, gry to samo np. przy StarCrafcie :) wyskakuje napis że coś tam z modemem jest nie tak, wpadłem na pomysł że może jakieś porty nie są przekierowane lub też są zablokowane w programie CCPROXY, ale nie wiem które i czy to to bo nie chce też stracić dotychczasowego dostępu po przez głupią bezmyślną z mojej strony zabawę :), więc jak ktoś ma jakiś plan, pomysł co jest nie tak i jak zrobić co by wszystko smigało ładnie to prosił bym o pomoc.