udostępnianie nagrywarki
witam!
mam w biurze dwa komputery:
1. win xp z nagrywarka
2. win me
chcialbym tak udostepnic nagrywarke z pierwsze peceta aby na drugim mozna bylo nagrywac na niej plytki.
czy da sie cos takiego zrobic? jesli tak to jak?
pozdrawiam i z gory dziekuje za odp.
dugi
mam w biurze dwa komputery:
1. win xp z nagrywarka
2. win me
chcialbym tak udostepnic nagrywarke z pierwsze peceta aby na drugim mozna bylo nagrywac na niej plytki.
czy da sie cos takiego zrobic? jesli tak to jak?
pozdrawiam i z gory dziekuje za odp.
dugi
Odpowiedzi: 10
– A zwykłe udostępnienie w lanie katalogów do archiwizacji kompowi z nagrywarką?
– A obrazy płytek do wypalenia zrobić i po lanie przesłać?
– A "Pulpit zdalny" z odpowiednimi opcjami "Zasoby lokalne"?
Jestem o tyle mądrzejszy, źe rozmawiałem z kolegą duuugim na gg :)
Pawek:Innej opcji na chwilę obecną nie widzę.
– A zwykłe udostępnienie w lanie katalogów do archiwizacji kompowi z nagrywarką?
– A obrazy płytek do wypalenia zrobić i po lanie przesłać?
– A "Pulpit zdalny" z odpowiednimi opcjami "Zasoby lokalne"?
BTW: mam laptopa i od pewnego czasu desktopa bez monitora, za to z nagrywarką. Onegdaj monitor na chwilę poźyczyłem by stacjonarny skonfigurować. Teraz uźywam nagrywarki z monitora nawet niekorzystając...
http://www.padus.com/
CD & DVD duplication, extraction, and mastering software for professionals, hobbyists, or just about anyone. DiscJuggler Professional Edition includes a unique architecture for sharing burning drives over the network.
Powinno dac rady :]
CD & DVD duplication, extraction, and mastering software for professionals, hobbyists, or just about anyone. DiscJuggler Professional Edition includes a unique architecture for sharing burning drives over the network.
Powinno dac rady :]
Dlatego piszę, źebyś utworzył sobie na dysku komputera, gdzie masz nagrywarkę, osobną partycję na Linuxa (na tym komputerze będziesz miał wtedy dwa systemy) i na niej skonfigurował udostępnianie nagrywarki. Drugi komputer pozostanie bez zmian, a takźe Windows będzie mógł być na tym komputerze–serwerze.
Innej opcji na chwilę obecną nie widzę.
Innej opcji na chwilę obecną nie widzę.
niby racja, ale...
w biurze mam tylko dwa kompy i oba musza miec windowsy ze wzgledu na oprogramowanie.
a zakup serwera nawet najslabszego mija sie juz z celem:/
w biurze mam tylko dwa kompy i oba musza miec windowsy ze wzgledu na oprogramowanie.
a zakup serwera nawet najslabszego mija sie juz z celem:/
Aczkolwiek... jak by się tak zastanowić, to nie ma większego problemu z wydzieleniem osobnej partycji na Linuxa zastosowanie tej metody. Bo jedynie serwer – komp z nagrywarką musi mieć ten system. Klienci juź nie.
no wlasnie:/
linuks to jzu za duze modyfikacje:( wlasnie szukam jakiegos progsa moze pod win.
jeszcze raz dzieki za wszelak pomoc!
linuks to jzu za duze modyfikacje:( wlasnie szukam jakiegos progsa moze pod win.
jeszcze raz dzieki za wszelak pomoc!
Myślę, źe to jest rozwiązaniem:
KLIK
UPDATE... Chyba jednak jeszcze nie to... Rozwiązanie skuteczne... Aczkolwiek z tego co czytam wymagające Linuxa :( No nic... Szukamy dalej... :wink:
KLIK
UPDATE... Chyba jednak jeszcze nie to... Rozwiązanie skuteczne... Aczkolwiek z tego co czytam wymagające Linuxa :( No nic... Szukamy dalej... :wink:
kompy stoja kolo siebie;) chodzi tu o archiwizacje.
moglbys opisac krok po kroku jak to zrobic.
bo probowale ja udostepnic nadajac pelne prawa innym komputerom, ale drugi komp widzial tylko folder, a nie nagrywarke:/
pozdrawiam
moglbys opisac krok po kroku jak to zrobic.
bo probowale ja udostepnic nadajac pelne prawa innym komputerom, ale drugi komp widzial tylko folder, a nie nagrywarke:/
pozdrawiam
No niby nie problem, ale jak chcesz płyty czyste wkładać :?: :lol:
Strona 1 / 1