Udostepnianie na hasło !!!!!!!!!!!!!!!

Wchodzę przez Moje miejsca sieciowe do tego zasobu i wyskakuje mi haslo:"\Uźytkownik\zasób nie jest dostepny. Moźesz nie mieć uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z admistratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostepu.

Odmowa dostepu."
Do innych zasobów (udostepnionych normalnie nie na hasło ) mam dostep pozostali tez zreszta.
Uźytkowników tworzyłem poprzez narzędzia admistracyjne/zarządzanie komputerem/uźytkownicy i grupy lokalne .
Proste udostepnianie wyłączyłem niby jak inaczej przypisałbym uprawnienia?? i nie jest to partycja NTFS (czy to jest potrzebne bo czytałem gdzies źe powinno działac bez tego)
Sorki za długie posty

Odpowiedzi: 1

Szkoda, ze piszesz w nowym topicu.
BROOK:
Do innych zasobów (udostepnionych normalnie nie na hasło ) mam dostep pozostali tez zreszta
Rozumiem, ze chodzi tutaj o dostep do zasobu udostepnionego dla konta "Gość".
BROOK:
nie jest to partycja NTFS (czy to jest potrzebne bo czytałem gdzies źe powinno działac bez tego)
Nie – do samego udostepniania partycja taka czy inna nie ma nic do rzeczy.

Jesli chodzi o ten pojawiajacy sie komunikat, to wydaje mi sie, ze gdzies zrobiles blad w ustawianiu udostepniania wg tego przepisu, poniewaz traktuje Cie jak zwyklego goscia. Sprawdz jeszcze raz – kolejno. Czy nie pominales czasem zmiany uwierzytelniania. I sprawdz jeszcze w:
Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Przypisywanie praw uźytkownika –> Odmowa dostępu do tego komputera z sieci, powinien byc tylko Support cos_tam
EL NINO
Dodano
10.12.2002 22:17:49
BROOK
Dodano:
10.12.2002 00:24:01
Komentarzy:
1
Strona 3 / 3