udostępnianie na hasło w sieci

czesc.Mam taki problem źe nie wiem jak udostepniać w Win XP na hasło plików w sieci LAN.Mecze się i męcze i nie moge tej opcji znalezc.
Prosze pomuszcie :cry:

z góry wielkie dzięki

Odpowiedzi: 5

mateo112:
czy i jeśli tak to w jaki sposób moźna w WindowsXP Home udostepnić pliki w sieci LAN ale tak by były zabezpieczone hasłem.
To nie w98 i nie ma mozliwosci udostepniania folderu na zalozone haslo. Wszystko rozbija sie o bezpieczenstwo, uprawnienia a tym samym jest mozliwosc udostepnienia takiego folderu konkretnemu uzytkownikowi. Nikt inny do folderu sie nie dostanie.
EL NINO
Dodano
07.10.2004 13:14:50
nie da sie.

W WinXP zmienil sie sposob udostepniania (w porownaniu z Win98). Wszystko opiera sie na kontach. Mozesz uzyc dodatkowo programu firm trzecich (np.PGP) albo szyfrowania plikow EFS(jesli system plikow jest ntfs) np. cipher.exe i efsinfo.exe
Szymon Grabiński
Dodano
07.10.2004 11:25:50
przeczytałem ten artykuł ze dwa razy i nie bardzo go pojąłem. pytanie brzmi:
czy i jeśli tak to w jaki sposób moźna w WindowsXP Home udostepnić pliki w sieci LAN ale tak by były zabezpieczone hasłem. Podobnie jak w 98 czyli klikasz podajesz hasło i masz na ekranie pliki i foldery wczesniej udostepnione. czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić łopatologicznie? bo w tym artykule jakieś konta "gość" jakieś udost. proste i nieproste ale nic nie pojąłem. (nawet se wydrukowałem źeby było łatwiej)

z powaźaniem;
mateo112
Dodano
06.10.2004 09:15:10
wielkie dzięki. :P
Pozdrawiam
LUK
Dodano
10.09.2004 18:44:50
http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html
BENO
Dodano