udostępnianie na hasło w sieci
czesc.Mam taki problem źe nie wiem jak udostepniać w Win XP na hasło plików w sieci LAN.Mecze się i męcze i nie moge tej opcji znalezc.
Prosze pomuszcie :cry:
z góry wielkie dzięki
Prosze pomuszcie :cry:
z góry wielkie dzięki
Odpowiedzi: 5
To nie w98 i nie ma mozliwosci udostepniania folderu na zalozone haslo. Wszystko rozbija sie o bezpieczenstwo, uprawnienia a tym samym jest mozliwosc udostepnienia takiego folderu konkretnemu uzytkownikowi. Nikt inny do folderu sie nie dostanie.mateo112:czy i jeśli tak to w jaki sposób moźna w WindowsXP Home udostepnić pliki w sieci LAN ale tak by były zabezpieczone hasłem.
nie da sie.
W WinXP zmienil sie sposob udostepniania (w porownaniu z Win98). Wszystko opiera sie na kontach. Mozesz uzyc dodatkowo programu firm trzecich (np.PGP) albo szyfrowania plikow EFS(jesli system plikow jest ntfs) np. cipher.exe i efsinfo.exe
W WinXP zmienil sie sposob udostepniania (w porownaniu z Win98). Wszystko opiera sie na kontach. Mozesz uzyc dodatkowo programu firm trzecich (np.PGP) albo szyfrowania plikow EFS(jesli system plikow jest ntfs) np. cipher.exe i efsinfo.exe
przeczytałem ten artykuł ze dwa razy i nie bardzo go pojąłem. pytanie brzmi:
czy i jeśli tak to w jaki sposób moźna w WindowsXP Home udostepnić pliki w sieci LAN ale tak by były zabezpieczone hasłem. Podobnie jak w 98 czyli klikasz podajesz hasło i masz na ekranie pliki i foldery wczesniej udostepnione. czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić łopatologicznie? bo w tym artykule jakieś konta "gość" jakieś udost. proste i nieproste ale nic nie pojąłem. (nawet se wydrukowałem źeby było łatwiej)
z powaźaniem;
czy i jeśli tak to w jaki sposób moźna w WindowsXP Home udostepnić pliki w sieci LAN ale tak by były zabezpieczone hasłem. Podobnie jak w 98 czyli klikasz podajesz hasło i masz na ekranie pliki i foldery wczesniej udostepnione. czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić łopatologicznie? bo w tym artykule jakieś konta "gość" jakieś udost. proste i nieproste ale nic nie pojąłem. (nawet se wydrukowałem źeby było łatwiej)
z powaźaniem;
wielkie dzięki. :P
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html
Strona 1 / 1