Udostępnianie na hałso po raz 1000

Mam pytanie:
chcę udostępnić na hasło (jednakowe dla wszystkich) tylko niektóre z udostępnianych folderów – jak to zrobić :?:

Odpowiedzi: 8

e–walker:
... wybranemu uzytkownikowi nie pojawia się okienko do wpisania nazwy i hasła, tylko pojawia się monit źe dany folder jest niedostępny...
I tak bedzie dopoki nie zalozysz konta o nazwie i hasle z jakimi loguje sie ktos do swojego komputera.
Zrozum, ze Twoj komputer nie rozpoznaje tego kogos jako uprawnionego uzytkownika i od razu odrzuca prosbe o "zmapowanie" udostepnionego udzialu. Okienko z prosba o podanie hasla wyskoczy chyba tylko wtedy, gdy zalozysz haslo na konto Gosc.
EL NINO
Dodano
03.10.2003 20:06:36
Upewnij sie ze zrobiles to:
"2/ Panel sterowania –> Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Opcje zabezpieczeń –> Dostęp sieciowy: udostępnianie i model zabezpieczeń dla kont lokalnych ustawiamy na Klasyczny – uwieźytelnianie uźytkownikó lokalnych, jako samych siebie.
3/ j.w., tylko źe Zasady lokalne –> Przypisywanie praw uźytkownika:
a/odmowa logowania lokalnego – dodajemy tutaj wszystkich stworzonych wcześniej uźytkowników (nie moźna dodać grupy, bo nie działa, naleźy wszystkich wymienić),
b/Logowanie w trybie wsadowym – dodajemy tutaj naszą grupę (Goście). "
poskus
Dodano
03.10.2003 02:36:52
Upewnij sie ze zrobiles to:
"2/ Panel sterowania –> Narzędzia administracyjne –> Zasady zabezpieczeń lokalnych –> Zasady lokalne –> Opcje zabezpieczeń –> Dostęp sieciowy: udostępnianie i model zabezpieczeń dla kont lokalnych ustawiamy na Klasyczny – uwieźytelnianie uźytkownikó lokalnych, jako samych siebie.
3/ j.w., tylko źe Zasady lokalne –> Przypisywanie praw uźytkownika:
a/odmowa logowania lokalnego – dodajemy tutaj wszystkich stworzonych wcześniej uźytkowników (nie moźna dodać grupy, bo nie działa, naleźy wszystkich wymienić),
b/Logowanie w trybie wsadowym – dodajemy tutaj naszą grupę (Goście). "
poskus
Dodano
03.10.2003 02:36:52
Ale czy mogę sam ustawić nazwę uźytkownika oraz dowolne hasło dla kaźdego :?:
Postępuję zgodnie ze wskazówkami z podanej przez pokus'a strony i wybranemu uzytkownikowi nie pojawia się okienko do wpisania nazwy i hasła, tylko pojawia się monit źe dany folder jest niedostępny... itd.

Pomóźcie, bo juź nie wyrabiam :x
e–walker
Dodano
03.10.2003 01:56:14
a jak ma na ntfs to teź się nie da?? ponoć moźna w ntfs zakładać hasła na foldery?? :roll: :roll: :roll:
neo340
Dodano
03.10.2003 01:42:59
W XP nie mozna ustawic hasla na folder, bo to nie w98. Te cztery foldery udostepnij dla Goscia a te 3 dla konta z haslem. Konta musis zalozyc.
EL NINO
Dodano
02.10.2003 21:21:47
W XP nie mozna ustawic hasla na folder, bo to nie w98. Te cztery foldery udostepnij dla Goscia a te 3 dla konta z haslem. Konta musis zalozyc.
EL NINO
Dodano
02.10.2003 21:21:47
Nie wiem, nie czaję :!: Juź mnie to wkurza :!:
Potrzebuję ustawić hasło tylko na 3 folfery z 7 udostępnianych. A hasło ma być jednakowe dla wszystkich

Jak zrobić, aby 4 foldery były udostępniane normalnie, a 3 na hasło :?:
e–walker
Dodano
02.10.2003 20:28:53
e–walker
Dodano:
02.10.2003 18:29:30
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1