Udostępnianie łącza–program
Siemka! Udało mi się dziś zrobić sieć :) :D Mam neta radiowego zakładanego ze sklepu komp. i jestem połączony z inną osobą przez switcha i ona takźe korzysta z tego netu. Dzisiaj zrobiłem lana z inną osobą (dołączyłem drugą kartę sieciową) no i udostępniłem mu moje łącze internetowe przez xp...No i chciałem się zapytać jakie są programy abym mógł mu ograniczyć transfer ? (Ta pierwsza osoba połaczona do switcha nie ma nic wspólnego) i Chciałem się zapytać czy admin moźe wykryć, źe we dwóch korzystamy z internetu... ? Czy moźna jakoś temu zaradzić ?
Pozdrawiam :wink:
Pozdrawiam :wink:
Odpowiedzi: 5
Mozna przydzielić danemu Ip określony transfer – na tym polega udostępienie łacza. Wiem źe moźa nadac sobie stałe Ip ale nie pamiętam nazwy programu. Podam ja po swiętach. Nara
a czy moźna na dane ip dać dany transfer? czy moźna dać statyczne ip? Jak nie w tym programie to czy istnieje takowy?
Siemanko. Jest taki program dzięki któremu moźna udostępnić internet z określoną prędkością czyli dać komuś np: 256kb/s. Program jest łatwy w obsłudze, moźna zastosować go do routerów ze switchem jak i do udostępnienia przez LAN. Ja stosuje go do Neostrady. Udostepniam neta przez LAN i określam max. prędkość jaki i limit miesięczny pobranych danych.
To nazwa programu:
DU Super Controler 1.90
Jak byście mieli pytania piszcie
Nara 8)
To nazwa programu:
DU Super Controler 1.90
Jak byście mieli pytania piszcie
Nara 8)
No szukałem i przeczytałem wszystkie tematy ale nie znalazłem jak uźyć danego programu tylko były wymienione :( Posiadam NetLimiter 1.30 ale nie mam pojecia co i jak :| Mógłbyś mi pomóc? Albo moźe znasz lepszy progs?
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
swi_r:jakie są programy abym mógł mu ograniczyć transfer ?
http://forum.centrumxp.pl/search.php –> "ograniczyć transfer", zaznaczyc szukanie wszystkich slow. Ewentualnie inna fraza, inne slowo.
1. Moze.swi_r:Chciałem się zapytać czy admin moźe wykryć, źe we dwóch korzystamy z internetu... ? Czy moźna jakoś temu zaradzić ?
2. Nie mozna.
Strona 1 / 1