Udostępnianie katalowgów w sieci wybranym uzytkownikom w XP
Witam, Jak udostepniac katalog wybranym uzytkownikom w sieci?, czy moze ktos mi podac opis krok po kroku jak do tego dojsc? czy jest to wogole mozliwe. posiadam widnowsa XP pro. Bardzo prosze o pomoc. z góry dziekuje
Odpowiedzi: 14
nie chce mi sie wpisywac za kazym razem hasla, wiec nie ustawiam go.
Albo w Uruchom wpisz "control userpassword2", albo gdzies tam jest w kontach opcja do zaznaczenia – nie wymagaj nacisniecia klawisza Enter (lub cos kolo tego).
P.S. Czyzbys pracowal na koncie administratora bez hasla ?
P.S. Czyzbys pracowal na koncie administratora bez hasla ?
wszystko juz dziala tak jak chcialem. Ale ma jeszcze jedno pytanko. Otoz wczesniej przed ustawianiem hasel i uzytkownikow jak wlaczalem kompa nie pokazwywalo mi sie zadne okienko do wyboru profili, teraz mimo iz do wyboru mam tylko swoj jeden profil(inne mi sie niepokazuja) okienko mi sie pokazuje za kazdym razem. czy to normalne ze tak jest??? czy mozna zrobic zeby zawsze wlaczal sie moj profil bez potwierdzania go???
To sie ciesze. Pewnie Ci to umknelo w ferworze walki :wink: .
wpisalem rozne nazwy uzytkownika a komputera i zadzialalo, wilekie dzieki za pomoc
W takim razie ten W98 nie loguje sie do sieci M$ Networks. Ma chyba logowanie Windows, albo taka sama nazwe kompa jak i uzytkownika – maja byc rozne.
tak zakladalem konta dla poszczegolnych komputerow w sieci.
Widze ze nie przeczytales tego co w podanym linku. Ten w98 ma logowanie do M$ Networks ?
Nie odpowiedziales na poprzednie pytanie – w jaki sposob udostepniasz ? Dla Goscia czy zakladales konta ?
Nie odpowiedziales na poprzednie pytanie – w jaki sposob udostepniasz ? Dla Goscia czy zakladales konta ?
dokladne zdjecia jak wyglada komunikat moge przeslac na maila. wyskakuje miejsce na haslo ale nie wiem jako dla kogo mam zalozyc je. wszystko wyjasnia zrzut ekranu. W okienku ktore wyskakuje pierwsze mamy zasób \POLUSIPC$ pod spodem mamy rubryke na haslo.Gdzie mam zalozyc to haslo zeby koles wpisujac mogl sie polaczyc??
lukasusss:chodzi mi oto,ze kolega majacy win 98 klika w sieci na moj komputer zeby wejsc i nie wyskakuje mu okienko do wpisania uzytkownika i hasla( tylko ze nie moze wejsc, czy cos w tym stylu), natomiast koledzy ktorzy maja system xp lub 2000 wyskakuje im normalnie miejsce do wpisania nazwy uzytkownika i hasla. Z czym to moze byc zwiazane???
No ok, ake jak nei wpiszesh chasla to nie dziela?
chodzi mi oto,ze kolega majacy win 98 klika w sieci na moj komputer zeby wejsc i nie wyskakuje mu okienko do wpisania uzytkownika i hasla( tylko ze nie moze wejsc, czy cos w tym stylu), natomiast koledzy ktorzy maja system xp lub 2000 wyskakuje im normalnie miejsce do wpisania nazwy uzytkownika i hasla. Z czym to moze byc zwiazane???
O ktore okienko Ci chodzi ? O okienko logowania do sieci M$ Network czy juz o sam dostep do Twojego komputera ? Jesli to drugie, to podaj przynajmniej co zrobiles u siebie – konto z haslem ?
Wilekie dzieki, link ktory mi podales bardzo mi pomogl. Mam jeszcze jedno pytanko, co z kolesiem ktory chce sie do mnie logowac z win98 u niego nie pokazuje sie zadne okienko gdzie moglby wpisac nazwe uzytkownika i haslo?
Zadales sobie chociaz troche trudu, zeby przeszukac forum ?
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
Strona 1 / 1