Udostepnianie internetu
Witam mam pytanie czy administratorzy duzych sieci takich jak kablowki, TPSA ma mozliwosc wykryc czy dany uzytkownik udostepnia polaczenie internetowe. Przez Prawy Wlasciwosci na Polaczenie Sieciowe i tam zezwala na korzystanie z internetu.
Prosze o odpowiedz
Dziękuje
Prosze o odpowiedz
Dziękuje
Odpowiedzi: 5
zobacz na tej kartce co napisali i czy przypadkiem nie ma tekstu zapoznałem się z warunkami przyłaczenia do sieci w firmie ...... oraz zapoznałem sie z regulaminem dostepu do internetu w firmie ....... oraz inne które o jakim kolwiek prawie usługodawcy świadczą a jesli jest to wez przeczytaj reg. swojej firmy czy jest tam cos na temat dzielenia łacza, jesli nie to hulaj dusza, musisz jednak się liczyć ze w razie czego twardy musisz być i nie dawać sobie głupot wmówic
Dziękuje Bardzo za odpowiedz. Internet wiem jak udostępniać:) tylko chodzi o to czy jest to wykrywalne np. ten internet jest razem z kablowka i ma go kolo 1000 ludzi. A umowy nie dostalem, oprucz kwoty jaka bede placil gdyz 1 firma upadla i ta 2 wykupila od niej chyba wszystko. I tylko podpisywalem 1 papierek na pakiet i oplate miesieczna. Wiec dlatego nie wiem
A więc tak:
Z umową chodzi o to źe tam pisze a przynajmniej powinno pisać (warunki umowy) co ci wolno a co nie.
I tak np. niektóźy usłógodawcy zezwalają na dzielenie nety w ramach lokalu (czyli pod tym samym adresem lokalnym moźesz dzielić i nic ci nie zrobią).
Neostrada daje taką swobodę.
Natomias w umowie powinno być jeszcze źe w razie kontroli powinni uprzedzić cię o takowej z wyprzedzeniem: i tu pada jakim ( zazwyczaj są to 2 tygodnie).
A jak dzielić łącze to było na forum wieeele razy i co niektórzy podawali nawet bardzo skuteczne i chwalone przez innych sposoby.
Poszukaj.
Powodzenia.
Z umową chodzi o to źe tam pisze a przynajmniej powinno pisać (warunki umowy) co ci wolno a co nie.
I tak np. niektóźy usłógodawcy zezwalają na dzielenie nety w ramach lokalu (czyli pod tym samym adresem lokalnym moźesz dzielić i nic ci nie zrobią).
Neostrada daje taką swobodę.
Natomias w umowie powinno być jeszcze źe w razie kontroli powinni uprzedzić cię o takowej z wyprzedzeniem: i tu pada jakim ( zazwyczaj są to 2 tygodnie).
A jak dzielić łącze to było na forum wieeele razy i co niektórzy podawali nawet bardzo skuteczne i chwalone przez innych sposoby.
Poszukaj.
Powodzenia.
Dzieki za odpowiedz. Jest taki poblem ze umowy nie dostalem tylko mam kartke ktora podpisalem z pakietem i za jaka cene :( z wieksza iloscia informacji nie zostalem zapoznany. Chodzi o to ze Udostepnia sie przez Połączenia Sieciowe/Polaczenie Lokalne na ktore bierze sie wlasciowosci,z aawansowane i tam Zezwalaj innym urzytkownikom sieci na laczenie sie poprzez....
mariocom:Witam mam pytanie czy administratorzy duzych sieci takich jak kablowki, TPSA ma mozliwosc wykryc czy dany uzytkownik udostepnia polaczenie internetowe.
Ma taką moźliwość i wykrywa. A ty masz jeszcze moźliwość zgłębić tajniki umowy i koźystając z luk w jej sporządzeniu skutecznie unikać niemiłych wizyt od operatora bądź wiedzieć co im opowiadać w razie czego. Są pewne praktyki i powiem źe wielu je stosuje (mowa o userach).
mariocom:Przez Prawy Wlasciwosci na Polaczenie Sieciowe i tam zezwala na korzystanie z internetu.
Mógł byś jaśniej i w miarę bardziej składniowo opisać o co chodzi?
Strona 1 / 1