Udostępnianie internetu ( jestem w sieci WiFi )
Witam ! Mam następujące pytanko. Czy jest moźliwość udostępnienia połącznia internetowego w przypadku kiedy mam dwa komputery:
Komputer A z dwoma kartami sieciowymi, jedną bezprzewodową, a drugą przewodową. Poprzez kartę bezprzewodową jestem podpięty do sieci z której jest mi udostępniany internet. Siec ta jest ustawiona na uwierzytelnianie za pomocą adresu MAC. Chcę to połączenie z netem udostępnić kompowi B za pomocą kabelka. Czy jest w ogóle taka moźliwość ... jak tak to w jaki sposób ?!
Oba kompy mają winxp pro z sp2
Pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi.
Komputer A z dwoma kartami sieciowymi, jedną bezprzewodową, a drugą przewodową. Poprzez kartę bezprzewodową jestem podpięty do sieci z której jest mi udostępniany internet. Siec ta jest ustawiona na uwierzytelnianie za pomocą adresu MAC. Chcę to połączenie z netem udostępnić kompowi B za pomocą kabelka. Czy jest w ogóle taka moźliwość ... jak tak to w jaki sposób ?!
Oba kompy mają winxp pro z sp2
Pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi.
Odpowiedzi: 9
Nie ma za co.
Nikogo nie musisz przepraszac. To przeciez Ty nie miales neta na drugim kompie przez 3 dni :wink: .kad:sory za to źe nie doczytałem :P
Wielkie dzieki udało mi się :D a i sory za to źe nie doczytałem :P
Skad wiedzialem ze dokladnie o ten komunikat bedzie chodzilo ? :shock: :Pkad:Komunikat mam następujący ...
(...)
Połączenie przez sieć lokalną LAN jest juź skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP.
Wlasnie o to chodzi ze ustawione, ale nie dokladnie. U Ciebie kolego wystepuje problem adresacji pierwszej i drugiej karty – obie sa teraz z puli 192.168.0.xxx a ten wlasnie problem i jego rozwiazanie opisane jest w dolnej czesci "instrukcji". Skup sie nad ta czescia opisu, ktora oznaczona jest kolorem brazowym i dotyczy zmiany adresu w rejestrze.kad:A wszystko jest ustawione jak w tym poscie przykleionym... z dokladnoscia co do kaźdej cyfeki IP ...
Komunikat mam następujący ...
Podczas włączania Udostępniania internetowego wystąpił błąd.
Nie moźna wyłączyć usługi Udostępnianie połączenia internetowego. Połączenie przez sieć lokalną LAN jest juź skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP.
A wszystko jest ustawione jak w tym poscie przykleionym... z dokladnoscia co do kaźdej cyfeki IP ... oprócz oczywiscie tych danych od admina mojej sieci radiowej.
Podczas włączania Udostępniania internetowego wystąpił błąd.
Nie moźna wyłączyć usługi Udostępnianie połączenia internetowego. Połączenie przez sieć lokalną LAN jest juź skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP.
A wszystko jest ustawione jak w tym poscie przykleionym... z dokladnoscia co do kaźdej cyfeki IP ... oprócz oczywiscie tych danych od admina mojej sieci radiowej.
Dlaczego nie pomogl ? Zrobiles dokladnie wszystko ? Nie dziala "bo nie", czy tez moze system generuje jakies komunikaty ? Badz bardziej wylewny w opisywaniu problemu. Nie bedziemy Cie ciagnac za jezyk.kad:Ten temat nie el nino nie pomógł...
A sprawdz jakie masz adres serwera DNS.
Ten temat nie el nino nie pomógł, zaś czego mam szukać w tych właściwościach ?!
Jestem w takiej sytuacji źe ... mam moźliwość udostępniania plików z kompa B a komp A i na odwrót, ale na kompie B nie mam dostępu do internetu po ustwieniu na komputerze A ( na karcie sieciowej przewodowej ) udostepniania internetu w zakładce zaawansowane !
Jestem w takiej sytuacji źe ... mam moźliwość udostępniania plików z kompa B a komp A i na odwrót, ale na kompie B nie mam dostępu do internetu po ustwieniu na komputerze A ( na karcie sieciowej przewodowej ) udostepniania internetu w zakładce zaawansowane !
Zerkinij do właściwości karty która ma internet :–)
Przyklejony temat o łączeniu w sieć i udostępnianiu internetu autorstwa EL NINO nie pomógł ??
Strona 1 / 1