Udostępnianie internetu ( jestem w sieci WiFi )

Witam ! Mam następujące pytanko. Czy jest moźliwość udostępnienia połącznia internetowego w przypadku kiedy mam dwa komputery:

Komputer A z dwoma kartami sieciowymi, jedną bezprzewodową, a drugą przewodową. Poprzez kartę bezprzewodową jestem podpięty do sieci z której jest mi udostępniany internet. Siec ta jest ustawiona na uwierzytelnianie za pomocą adresu MAC. Chcę to połączenie z netem udostępnić kompowi B za pomocą kabelka. Czy jest w ogóle taka moźliwość ... jak tak to w jaki sposób ?!

Oba kompy mają winxp pro z sp2

Pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedzi: 9

Nie ma za co.
kad:
sory za to źe nie doczytałem :P
Nikogo nie musisz przepraszac. To przeciez Ty nie miales neta na drugim kompie przez 3 dni :wink: .
EL NINO
Dodano
23.08.2005 15:11:52
Wielkie dzieki udało mi się :D a i sory za to źe nie doczytałem :P
kad
Dodano
23.08.2005 02:39:17
kad:
Komunikat mam następujący ...
(...)
Połączenie przez sieć lokalną LAN jest juź skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP.
Skad wiedzialem ze dokladnie o ten komunikat bedzie chodzilo ? :shock: :P
kad:
A wszystko jest ustawione jak w tym poscie przykleionym... z dokladnoscia co do kaźdej cyfeki IP ...
Wlasnie o to chodzi ze ustawione, ale nie dokladnie. U Ciebie kolego wystepuje problem adresacji pierwszej i drugiej karty – obie sa teraz z puli 192.168.0.xxx a ten wlasnie problem i jego rozwiazanie opisane jest w dolnej czesci "instrukcji". Skup sie nad ta czescia opisu, ktora oznaczona jest kolorem brazowym i dotyczy zmiany adresu w rejestrze.
EL NINO
Dodano
23.08.2005 01:49:33
Komunikat mam następujący ...

Podczas włączania Udostępniania internetowego wystąpił błąd.

Nie moźna wyłączyć usługi Udostępnianie połączenia internetowego. Połączenie przez sieć lokalną LAN jest juź skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP.

A wszystko jest ustawione jak w tym poscie przykleionym... z dokladnoscia co do kaźdej cyfeki IP ... oprócz oczywiscie tych danych od admina mojej sieci radiowej.
kad
Dodano
22.08.2005 18:31:33
kad:
Ten temat nie el nino nie pomógł...
Dlaczego nie pomogl ? Zrobiles dokladnie wszystko ? Nie dziala "bo nie", czy tez moze system generuje jakies komunikaty ? Badz bardziej wylewny w opisywaniu problemu. Nie bedziemy Cie ciagnac za jezyk.
EL NINO
Dodano
22.08.2005 16:37:48
A sprawdz jakie masz adres serwera DNS.
Zachariasz
Dodano
22.08.2005 16:20:31
Ten temat nie el nino nie pomógł, zaś czego mam szukać w tych właściwościach ?!

Jestem w takiej sytuacji źe ... mam moźliwość udostępniania plików z kompa B a komp A i na odwrót, ale na kompie B nie mam dostępu do internetu po ustwieniu na komputerze A ( na karcie sieciowej przewodowej ) udostepniania internetu w zakładce zaawansowane !
kad
Dodano
22.08.2005 00:57:54
Zerkinij do właściwości karty która ma internet :–)
Zachariasz
Dodano
20.08.2005 21:36:10
Przyklejony temat o łączeniu w sieć i udostępnianiu internetu autorstwa EL NINO nie pomógł ??
Żółty
Dodano
20.08.2005 01:51:30
kad
Dodano:
20.08.2005 01:45:22
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1