Udostępnianie i zabezpieczenia lokalne
Witam!
Mój komputer podłączony jest przez modem (chello). Na C jest partycja fat, a na D windows xp (part. startowa ntfs). W xp są 4 konta z ograniczeniami chronione hasłem, i jedno administratora. Czy jest moźliwe takie instalowanie programów, (np. office, partition magic, ...) aby uźytkownik z ograniczeniami który je instaluje, miał pewność źe inny uźytkownik z ograniczeniami, nie znajdzie instalowanych programów w dostępnych mu folderach.
Nieznalazłem podobnego przypadku na forum.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Mój komputer podłączony jest przez modem (chello). Na C jest partycja fat, a na D windows xp (part. startowa ntfs). W xp są 4 konta z ograniczeniami chronione hasłem, i jedno administratora. Czy jest moźliwe takie instalowanie programów, (np. office, partition magic, ...) aby uźytkownik z ograniczeniami który je instaluje, miał pewność źe inny uźytkownik z ograniczeniami, nie znajdzie instalowanych programów w dostępnych mu folderach.
Nieznalazłem podobnego przypadku na forum.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 2
Moze to glupi sposób,ale jak juz tak bardzo chcesz schowac program to instaluj je w nietypowych miejscach,przy instalacji odznaczaj opcje pojawienia sie w trayu i menu strat.A moze juz jestem senny ...ee próbowac zawsze mozna
Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem,ale jeśli uzytkownik z ograniczeniami ma dostep do folderu to i równiez bedzie widziec co drugi uzytkownik z ograniczeniami zainstalowal,musial bys temu folderowi nadac atrybuty,takie zeby ten uzytkownik co nie ma widziec programu nie mial dostepu do tego folderu,badz tez poprostu nalozyc haslo na ten konkretny program(za pomocą programu).Teraz nie pamietam nazwy programu ale poszperam potem to Ci napisze.Jesli ktos ma lepszy pomysł to hehe niech napisze...
Strona 1 / 1