Udostępnianie folderu w Windows 2000
No więc tak.. jak udostępnie jakiś folder i próbuje na niego wejść na innym komputerze w sieci to wyświetla mi się okno, w którym muszę wpisać nazwę uźytkownika i hasło, a ja czegoś takiego nie ustawiałem. Jak zrobić by w Windows 2000 Pro udostępnić folder dostępny dla wszystkich bez źadnych haseł ?? Proszę o pomoc.
P.S. W Windows ME nie ma z tym problemów, daje na udostępnij i kaźdy ma do tego folderu dostęp.
P.S. W Windows ME nie ma z tym problemów, daje na udostępnij i kaźdy ma do tego folderu dostęp.
Odpowiedzi: 1
Nie wiem czy wiesz, ale to calkowicie odmienne systemy jesli chodzi o polityke zabezpieczen, a tym samym sposob udostepniania.petro17:W Windows ME nie ma z tym problemów, daje na udostępnij i kaźdy ma do tego folderu dostęp.
Trudno po raz piecdziesiaty pisac to samo. Albo rozejrzyj sie po dziale wyszukiwarka, albo na tej stronie odszukaj temat zalozony przez "megiś". Znajdziesz w nim linka z opisem udostepniania w XP a te systemy pod tym wzgledem niewiele sie roznia.petro17:...wyświetla mi się okno, w którym muszę wpisać nazwę uźytkownika i hasło
Strona 1 / 1