Udostępnianie drukarki w sieci z routerem
Mam problem. Mam sieć na 4 komputery (3 + 1 laptop) i na jednym z komputerów udostępniam drukarkę. Laptop połączony jest bezprzewodowo z routerem. Wszystko ładnie śmigało dopóki nie zrobiłem formata na kompie udostępniającym drukarkę. Wszystko wgrałem od nowa, skonfigurowałem sieć (używając opcji: "Konfiguruj sieć w domu lub w małej firmie"). Skonfigurowałem żeby drukarka była udostępniana. Wszystko ładnie śmiga. Ale po ponownym uruchomieniu laptopa gdy chce wydrukować jakiś plik w Wordzie występuje błąd:
"Nie można drukować z powodu błędnego ustawienia parametrów drukarki. Spróbuj wykonać następujące czynności:
- Wydrukuj stronę testową
- Sprawdź, czy drukarka jest włączona i pracuje w trybie online
- Zainstaluj ponownie sterownik drukarki."
Dodam, że jeżeli wejde w MSHOME ("Wyświetl komputery grupy roboczej") i chce wejść na komputer udostępniający drukarkę, komputer prosi o hasło, którego na tamtym kompie nie ma! A pustego pola zostawić się nie da. Więc ustawiłem hasło na tamtym komputerze. Tera gdy wpisuje je, wreszcie udaje się wejść na komputer. Klikam na Drukarkę. Pokazuje się okno zadań drukarki. Czyli myślę: Połączyło się. Drukowanie dokumentów działa. Jednak po każdym ponownym uruchomieniu trzeba połączyć się z komputerem udostępniającym ponownie i znowu wpisując hasło. Jest to strasznie niewygodne. Co mam z tym fantem zrobić?
Dodam, iż szukałem i: albo szukać nie umiem albo nie znalazłem tego co szukałem.
Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję!
EDIT: Utworzyłem konto gościa. Nadałem mu prawa do logowania sieciowego (czy jakoś tam ) i zabroniłem Logowania lokalnego i chyba wszystko działa