Udostępnianie a eMule
Zauwaźyłem dziwną zaleźność pomiędzy eMule a sieciom domową. Mam XP (udostępnia neta ) na jednym kąpie i 98 na drugim, na XP mam odpalony eMule i sobie pobieram ale w momencie jak córka przestaje czatować i wyłączy kompa ( ten z 98 ) natychmiast urywa mi się transfer na eMule dopiero po godzinie, dwóch zaczyna znowu pobierać. Sprawdzałem kilka razy i o dziwo za kaźdym wyłączeniem drugiego kompa jest to samo. Czy ktoś wie o co tu chodzi. :shock: :?:
Odpowiedzi: 4
Ale ja tracę transfer po wyłączeniu 98 i tylko na eMule reszta jest ok podejrzewam źe 98 otwiera jakieś dodatkowe porty ale NetMonitor nie pokazuje aby były otwarte dodatkowe porty dla 98
A moze sproboj jakiegos programu do dzielenia lacza, np WinRoute Pro albo Sygate OfficeNetwork...
Nie mam Dial–Up, mam stałe łącze i włączone TCP/IP ( i nie ma znaczenia czy jest ustawione na auto czy ręcznie, jest tak samo ) i NetBEUI. :?: I jeszcze dodam źe nie tracę na transferze podczas otwierania stron czy pobierania innymi programami.
Czyzbys na Dial–Upie jechal ? Jesli mnie pamiec nie myli, to tam byla taka opcja odpowiedzialna za rozlaczanie neta z drugiego kompa. Nie pomne tylko w ktorym miejscu.
Strona 1 / 1