udostępnianie......
Włączylem udostęnianie na podst. hasła i teraz za kaźdym razem jak włączę kompa to muszę klikać na swoją nazwę, wcześniej był tylko jeden uźytkownik i automatycznie wgrywał mi profil, mam nadzieje źe jest jakiś sposób źeby było jak wcześniej.
Odpowiedzi: 6
Jesli juz wiesz jak komputer moze sie bezproblemowo logowac na konto z haslem, to nie rozumie dlaczego nie zalozysz sobie hasla do swojego konta i nie podasz go w rejestrze. Widzisz jakis problem ? Bo ja nie._icepawel_:Niestety nie zadziałało bo nie mam hasła na swoje konto.
Wątpie źeby dało się coś zrobić.
Jesli juz wiesz jak komputer moze sie bezproblemowo logowac na konto z haslem, to nie rozumie dlaczego nie zalozysz sobie hasla do swojego konta i nie podasz go w rejestrze. Widzisz jakis problem ? Bo ja nie._icepawel_:Niestety nie zadziałało bo nie mam hasła na swoje konto.
Niestety nie zadziałało bo nie mam hasła na swoje konto.
Hasło mam tylko na konto gościa (odmowa logowania lokalnego i włączone logowanie wsadowe) w ten sposób podczas włączania kompa mam taki fajny napis ZAPRASZAMY i za kaźdym razem muszę klikać ten obrazek se swoją nazwą (nie muszę podawać hasła)[to zdanie było dla tych którzy nie zrozumieli moich inetncji].
Wcześniej gdy miałem tylko jedno konto na kompie (teraz mam aź 2 he he) ustawiałem sobie kompa na 4.30 do autostartu wrzucałem sobie dc++ i się ściągało a system automatycznie nie włącza mojego konta....wcześniejsze windy nie miały takich problemów
Hasło mam tylko na konto gościa (odmowa logowania lokalnego i włączone logowanie wsadowe) w ten sposób podczas włączania kompa mam taki fajny napis ZAPRASZAMY i za kaźdym razem muszę klikać ten obrazek se swoją nazwą (nie muszę podawać hasła)[to zdanie było dla tych którzy nie zrozumieli moich inetncji].
Wcześniej gdy miałem tylko jedno konto na kompie (teraz mam aź 2 he he) ustawiałem sobie kompa na 4.30 do autostartu wrzucałem sobie dc++ i się ściągało a system automatycznie nie włącza mojego konta....wcześniejsze windy nie miały takich problemów
Zeby bylo tak jak wczesniej, czyli bez hasla, to nie ma sposobu. Musisz miec hasla. Ale jest sposob na to – wpis do rejestru zarowno nazwy usera z ktorym sie logujesz jak i hasla :D ._icepawel_:mam nadzieje źe jest jakiś sposób źeby było jak wcześniej.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
Dodaj wpisy: DefaultUserName i drugi DefaultPassword
oraz wpisz do nich odpowiednio nazwe usera i haslo.
_icepawel_:podczas logowania moge wybrac tylko swoje), chodzi o to zeby windows automatycznie z tych dwoch wybral to moje.
w tym fragmencie nie wiem za bardzo oco ci chodzi, a co do reszty jezeli wporadziels hasla i stworzyles jeszcze jeden profil, to ten 2 profil usun i w twoim profilu usun haslo
pozdrawiam
Więc sprawa wygłąda tak dwa kompy pod XP obydwa automatycznie włączały profil podczas włączania (obydwa profile bez hasła), jednak przy udostępnianiu folderów trzeba było hasła wymyślić i teraz przed wczytaniem profilu obydwa sie zatrzymuja bo kazdy komp ma po dwa konta (wszystko zrobione tak jak było w forum i podczas logowania moge wybrac tylko swoje), chodzi o to zeby windows automatycznie z tych dwoch wybral to moje.
Strona 1 / 1