udostępnianie......

Włączylem udostęnianie na podst. hasła i teraz za kaźdym razem jak włączę kompa to muszę klikać na swoją nazwę, wcześniej był tylko jeden uźytkownik i automatycznie wgrywał mi profil, mam nadzieje źe jest jakiś sposób źeby było jak wcześniej.

Odpowiedzi: 6

_icepawel_:
Niestety nie zadziałało bo nie mam hasła na swoje konto.
Wątpie źeby dało się coś zrobić.
Jesli juz wiesz jak komputer moze sie bezproblemowo logowac na konto z haslem, to nie rozumie dlaczego nie zalozysz sobie hasla do swojego konta i nie podasz go w rejestrze. Widzisz jakis problem ? Bo ja nie.
EL NINO
Dodano
09.07.2003 22:52:06
_icepawel_:
Jesli juz wiesz jak komputer moze sie bezproblemowo logowac na konto z haslem, to nie rozumie dlaczego nie zalozysz sobie hasla do swojego konta i nie podasz go w rejestrze. Widzisz jakis problem ? Bo ja nie.
EL NINO
Dodano
09.07.2003 22:52:06

Hasło mam tylko na konto gościa (odmowa logowania lokalnego i włączone logowanie wsadowe) w ten sposób podczas włączania kompa mam taki fajny napis ZAPRASZAMY i za kaźdym razem muszę klikać ten obrazek se swoją nazwą (nie muszę podawać hasła)[to zdanie było dla tych którzy nie zrozumieli moich inetncji].

Wcześniej gdy miałem tylko jedno konto na kompie (teraz mam aź 2 he he) ustawiałem sobie kompa na 4.30 do autostartu wrzucałem sobie dc++ i się ściągało a system automatycznie nie włącza mojego konta....wcześniejsze windy nie miały takich problemów
_icepawel_
Dodano
09.07.2003 22:33:53
_icepawel_:
mam nadzieje źe jest jakiś sposób źeby było jak wcześniej.
Zeby bylo tak jak wczesniej, czyli bez hasla, to nie ma sposobu. Musisz miec hasla. Ale jest sposob na to – wpis do rejestru zarowno nazwy usera z ktorym sie logujesz jak i hasla :D .

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
Dodaj wpisy: DefaultUserName i drugi DefaultPassword
oraz wpisz do nich odpowiednio nazwe usera i haslo.
EL NINO
Dodano
07.07.2003 19:05:49
_icepawel_:
podczas logowania moge wybrac tylko swoje), chodzi o to zeby windows automatycznie z tych dwoch wybral to moje.

w tym fragmencie nie wiem za bardzo oco ci chodzi, a co do reszty jezeli wporadziels hasla i stworzyles jeszcze jeden profil, to ten 2 profil usun i w twoim profilu usun haslo

pozdrawiam
ozz17
Dodano
07.07.2003 02:02:24
Więc sprawa wygłąda tak dwa kompy pod XP obydwa automatycznie włączały profil podczas włączania (obydwa profile bez hasła), jednak przy udostępnianiu folderów trzeba było hasła wymyślić i teraz przed wczytaniem profilu obydwa sie zatrzymuja bo kazdy komp ma po dwa konta (wszystko zrobione tak jak było w forum i podczas logowania moge wybrac tylko swoje), chodzi o to zeby windows automatycznie z tych dwoch wybral to moje.
_icepawel_
Dodano
07.07.2003 01:54:21
_icepawel_
Dodano:
07.07.2003 01:35:10
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1