uciazliwy scandisk w windows xp

mam pytanie dlaczego windows xp za kazdym uruchomieniem wlacza scandiska nawet pod partycja ntfs dlaczego :shock:

Odpowiedzi: 7

arcymag:
Fat 32. Odczekuje aź sprawdzi spójność a mimo to przy nastepnym uruchomieniu jest to samo.

Moźe być tak, źe jakieś drobne błedy na dysku występują np. z powodu jakichś problemów z tasma – nie na tyle istotynch by powodować komunikaty o opóźnionym zapisie, ale jednak, ew. kontroler jest przetaktowany.

W ramach ogólnie stosowanych porad :
Zainstaluj Operę – o przepraszam, tym razem to chyba nie to – miało być : przekonwertuj na ntfs – to naprawdę jest lepszy dla XP system plików i to z wielu względów, w tym i tego, o którym powyźej napisał McScr@by. – polecenie convert omawiane i na forum i w pomocy systemu.
Rebe
Dodano
07.09.2004 10:25:26
Fat 32. Odczekuje aź sprawdzi spójność a mimo to przy nastepnym uruchomieniu jest to samo.
arcymag
Dodano
07.09.2004 10:06:58
Tia, a ja sobie nawet wtyczke mogę wyłączyć z kontaktu podczas pracy PC i Scandisk`a nie ma przy ponownym uruchomieniu.
Zapewne nie tylko ja tak mogę :P :mrgreen: .
arcymag a system plików na C u Ciebie to :?: .
McScr@by
Dodano
06.09.2004 01:07:55
Win XP ma to do siebie źe jak źle zamkniesz system to podczas ponownego włączenia pojawia się Scandisk – to wszyscy wiedzą, ale...gdy pojawia się a ty go wstyrzymujesz by Windoza sybciej się uruchomiła, to system to uwaźa jako próba przełoźenia tego na później. Inaczej mówiąc musisz spokojnie odczekać aź sprawdzi dysk i nie będzie się więcej pokazywać.
bimas
Dodano
06.09.2004 00:25:48
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat. Od jakiegoś tygodnia podczas wiekszości uruchomień włancza się sprawdzanie spójności danych na C, pomimo ze zamykam system poprawnie.Ktoś wie z jakiego powodu? i co na to poradzić?
arcymag
Dodano
04.09.2004 20:18:07
Mógł wystapić błąd dysku twardego.
Scandisk zostaje uruchomiony w celu diagnostyki i próby naprawy.
McScr@by
Dodano
30.08.2004 12:07:46
Przypuszczalnie w trosce o dane na dysku.
Moźesz odszukać w rejestrze wartość MULTI_SZ o nazwie BootExecute i wyłączyć to ręcznie.
ho66it
Dodano
29.08.2004 23:03:13
grzechu280
Dodano:
29.08.2004 20:38:52
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1