Uciazliwy blad aplikacji

Witam

O co chodzi :?: Za kazdym razem kiedy zamykam okno (nie tylko IE) widze taki wlasnie komunikat :( Czy wie ktos moze co to znaczy i jak to naprawic? Bede wdzieczny pomoc :) Z gory dzieki, pozdrawiam ;)

Odpowiedzi: 4

mariolj wykonaj diagnostykę pamieci Ram np. Memtest86.
Błędy tego typu moźe powodować uszkodzenie pamieci Ram.
Jeśli w slotach znajduje się więcej niź jedna kość to spróbuj popracować trochę na jednej i obserwować potem na drugiej.
McScr@by
Dodano
14.08.2004 15:35:58
spróbuj WIN+R i wklej sfc /scannow. Moźesz usunąć C:WINDOWSsystem32dllcachekernel32.dll – będzie taka sama reakcja; choć wątpię źe podczas pracy windowsa ta biblioteka da się naprawić.
Moźesz w konsoli odzyskiwania zastąpić kernela w system32 na tego z dllcache, moźesz to zrobić z równolegle zainstalowanego windowsa a takźe za pomocą jakiejś bootowalnej płytki z takimi bajerami do naprawy systemu pod dosem

napisałem kernel32 bo ta biblioteka odpowiada m.in. za zarządzanie pamięcią, nie koniecznie musi być uszkodzona, jest wiele moźliwości np. rejestr – moźesz przywrócić ostatnią dobrą konfigurację spod bootmanagera XP. Moźesz teź naprawić windowsa, choć sam tego nie lubię bo włącza niechciane usługi

równie dobrze moźe to być program szpiegujący pamięć innych programów – wysyłając róźne polecenia bardzo łatwo jest wywołać błąd w innym procesie

zobacz na loga z załączonego programu co tam masz w systemie
sapero
Dodano
14.08.2004 15:16:08
Ale ja go niedawno zainstalowalem :? :( Wiec jesli bys mogl to podaj kilka tipsow jak to naprawic. Wydaje mi sie ze raczej wersja z kernel32.dll jest bardziej prawdopodobna, bo gdyby blad pojawial sie przy jednym programie to moglby byc uszkodzony ale jest ich kilka wiec nie sadze zeby sie tak nagle wszystkie naraz zepsuly. Czy przywrocenie tej biblioteki z cd pomoze?
mariolj
Dodano
14.08.2004 12:42:18
to proste, gdybyś programował to byś widział takie okienko bardzo często :)
Wywala je gdy jakiś program usiłuje coś odczytać spoza swojego obszaru pamięci – moźe to być błąd programu lub uszkodzenie biblioteki kernel32.dll – czas na naprawę windowsa
sapero
Dodano
14.08.2004 12:30:53
mariolj
Dodano:
14.08.2004 06:34:50
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1