uciąźliwe błędy drwtsn32.exe, explorer.exe, mmc.exe – LOG
Witam wszystkich
Jest to mój pierwszy post na forum więc prosze o wyrozumiałość w przypadku ewentualnych błędów:)
Dzięki wnikliwemu czytaniu postów innych uźutkowników na pare dręczących mnie pytań uzyskałam odpowiedzi, niestety nie na wszystkie. A mianowicie... Kompa posiadam od ok 2 miesięcy (z radością zastąpił starego, 10–letniego poprzednika:) ) jest jeszcze na gwarancji. W tym czasie był juź dwa razy w serwisie i ze 2 razy formatowany. Niektóre błędy zostały chyba juź wyeliminowane ( przynajmniej mam taką nadzieję) ale w dalszym ciągu coś mnie niepokoi. Od powrotu kompa z serwisu dalej pojawiają się od czasu do czasu restarty, zawieszania i BSOD–y(nie tak częste jak poprzednio, ale jednak).
Od pewnego czasu zaczęły pojawiać się równieź raporty o błędach wysyłanych do Microsoftu mówiące o tym źe wystąpił błąd m.in z drwtsn32.exe, explorer.exe, mmc.exe. Z poglądu zdarzeń wynikało równieź ze niektóre aplikacje powodowały błąd; Firefox, Kerio i chyba teź cFos. Wszystko to wywaliłam. Przez jakiś czas był spokój ale dalej pojawiają sie w/w błędy.
Występują rownieź problemy z trybem awaryjnym. Komputer przechodzi do trybu awaryjnego (słychać ciche piknięcie) ale jakby w "tle" tzn. pulpit pozostaje czarny z mrygającym kursorem w lewym górnym rogu i napisem na dole źeby włączyc esc, niestety nie pamiętam całej nazwy poniewaź napis szybko znika. Z góry dziękuję za pomoc.
Jest to mój pierwszy post na forum więc prosze o wyrozumiałość w przypadku ewentualnych błędów:)
Dzięki wnikliwemu czytaniu postów innych uźutkowników na pare dręczących mnie pytań uzyskałam odpowiedzi, niestety nie na wszystkie. A mianowicie... Kompa posiadam od ok 2 miesięcy (z radością zastąpił starego, 10–letniego poprzednika:) ) jest jeszcze na gwarancji. W tym czasie był juź dwa razy w serwisie i ze 2 razy formatowany. Niektóre błędy zostały chyba juź wyeliminowane ( przynajmniej mam taką nadzieję) ale w dalszym ciągu coś mnie niepokoi. Od powrotu kompa z serwisu dalej pojawiają się od czasu do czasu restarty, zawieszania i BSOD–y(nie tak częste jak poprzednio, ale jednak).
Od pewnego czasu zaczęły pojawiać się równieź raporty o błędach wysyłanych do Microsoftu mówiące o tym źe wystąpił błąd m.in z drwtsn32.exe, explorer.exe, mmc.exe. Z poglądu zdarzeń wynikało równieź ze niektóre aplikacje powodowały błąd; Firefox, Kerio i chyba teź cFos. Wszystko to wywaliłam. Przez jakiś czas był spokój ale dalej pojawiają sie w/w błędy.
Występują rownieź problemy z trybem awaryjnym. Komputer przechodzi do trybu awaryjnego (słychać ciche piknięcie) ale jakby w "tle" tzn. pulpit pozostaje czarny z mrygającym kursorem w lewym górnym rogu i napisem na dole źeby włączyc esc, niestety nie pamiętam całej nazwy poniewaź napis szybko znika. Z góry dziękuję za pomoc.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 12:45:50, on 2006–02–17
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1.0\outpost.exe
C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\taskbaricon.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800–840\dslmon.exe
C:\Program Files\Wireless Device\Wireless Keyboard\Magickey.exe
C:\Program Files\Wireless Device\Wireless Mouse\MouseAp.exe
C:\Program Files\Wireless Device\Wireless Keyboard\osd.exe
C:\Program Files\HijackThis\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl/
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 – URLSearchHook: Search Class – {08C06D61–F1F3–4799–86F8–BE1A89362C85} – C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 – BHO: (no name) – {53707962–6F74–2D53–2644–206D7942484F} – C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O4 – HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe
O4 – HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
O4 – HKLM\..\Run: [KAVPersonal50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro\kav.exe" /minimize
O4 – HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\taskbaricon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Outpost Firewall] C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1.0\outpost.exe /waitservice
O4 – HKLM\..\Run: [OutpostFeedBack] C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1.0\feedback.exe /dump:os_startup
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Konnekt] "C:\Program Files\Konnekt\konnekt.exe" /autostart
O4 – Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800–840\dslmon.exe
O4 – Global Startup: Enable Wireless Keyboard Driver.lnk = C:\Program Files\Wireless Device\Wireless Keyboard\Magickey.exe
O4 – Global Startup: Enable Wireless Optical Mouse Driver.lnk = C:\Program Files\Wireless Device\Wireless Mouse\MouseAp.exe
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O20 – AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1.0\wl_hook.dll
O20 – Winlogon Notify: igfxcui – C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O23 – Service: kavsvc – Kaspersky Lab – C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro\kavsvc.exe
O23 – Service: Outpost Firewall Service (OutpostFirewall) – Agnitum Ltd. – C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1.0\outpost.exe
O23 – Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) – Rocket Division Software – C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
Odpowiedzi: 3
Na razie wywaliłam Debuggera, zobaczymy. Jeśli chodzi o Outposta i Kasperskiego to chyba nie zauwaźyłam aby zawieszały (przynajmniej w dzienniku zdarzeń nic takiego nie ma) Poprzedni firewall Kerio i Firefox blokowały, a i owszem:) więc wywaliłam (z przykrością niestety) i mam teraz to co mam, zamiast Firefoxa Opere i Outposta.
A tak na marginesie, jeśli kolejne firewalle i przeglądarki będą blokować (oby nie) to juź niedługo nie będę miała co zainstalować;)
Zastanawiam się równieź nad kolejnym formatem, moźe płytka była jakaś felerna? i stąd te błędy?. Jeśli ktoś by miał jakieś kolejne sugestie to proszę pisać. Będę wdzięczna za kaźdą odpowiedz/podpowiedz.
A tak na marginesie, jeśli kolejne firewalle i przeglądarki będą blokować (oby nie) to juź niedługo nie będę miała co zainstalować;)
Zastanawiam się równieź nad kolejnym formatem, moźe płytka była jakaś felerna? i stąd te błędy?. Jeśli ktoś by miał jakieś kolejne sugestie to proszę pisać. Będę wdzięczna za kaźdą odpowiedz/podpowiedz.
Zawiesszanie aplikacji, moźe być spowodowane: Outpostem/Kaspersky'm
log czysty
moźewsz spróbować poczytać tu : http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033 co do tych restartów...
moźewsz spróbować poczytać tu : http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033 co do tych restartów...
Strona 1 / 1